Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Joulutunnelmaa torin täydeltä

KIURUVEDELLÄ osataan luoda joulutunnelma ilman maan peittävää luntakin. Sunnuntaina torille kokoontui suuri joukko ihmisiä nauttimaan joulunavauksen tarjonnasta. Pirjo ja Petri Kärkkäinen sekä nuorisokuoro viihdyttivät ihmisiä jouluisella musiikilla. Tapahtumaa juonsi Kerttu Kekri (Teija Ratinen).
Joulunavauksen odotetuin vieras, joulupukki, saapui torille ponikyydillä. Joulupukki jakoi lapsille karkkia ja otti vastaan lahjatoiveita.
6-vuotias Sofia Agonen nappasi joulupukilta yhden karkin. Lahjatoiveensa hän kirjoitti pukille jo pari viikkoa sitten ja tontut hakivat kirjeen viime viikolla. Pitkässä listassa olivat ainakin vauvanukke, taikasauva ja robottikoira.
– Joulu on meillä rauhallista aikaa. On joulukuusi, paljon koristeita ja joulupukkikin käy. Koko perhe ollaan yhdessä, kertoi Sofian äiti Irina Agonen.

JOULUTERVEHDYKSEN eduskunnasta toi toriväelle kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen (kesk).
– Joulun aikana on tärkeää osata pysähtyä ja höllätä, huomata lähellä olevat. Niin arjessa jaksaa paremmin, muistutti Heikkinen.
Leijonien puurokattiloiden ympärillä kävi kova kuhina. Riisipuuron jälkeen juotiin lämpimät glögit. Liisa Piippo tuli hakemaan torilta joulutunnelmaa ja näkemään tuttuja.
– Hyvä on puuro. Oikein sokeria ja kanelia tuli päälle. Ilmakin suosi meitä. Jokavuotinen perinne tämä on minulle, kertoi Piippo.
Liisa Piipon pojan, Mauri Piipon, myyntipöydässä oli tarjolla kiuruvetistä hunajaa. Kahvipussit saivat uuden elämän Aino Lappalaisen käsissä ja niistä syntyi kauniita joutsenia myyntipöytään. Yläasteen Ranskan ryhmä keräsi varoja tulevalle Nizzan matkalleen myymällä leivonnaisia, joulukuusia ja kransseja.
– Hyvin kävi kauppa. Ranskan ryhmän myyntikoju oli täällä viime vuonnakin, kertoivat Sanna Jauhiainen, Laura Martikainen, Mirkka Vainio ja Matias Moisala.
Pukinkonttiin lähti monta paikallista tuotetta torin myyntikojuista. Onnekkaimmat lähtivät kotiin MTK-Kiuruveden arpomat kinkut kainalossa.
Joulunavauksen touhukkaina tonttuina olivat leijonajärjestöt: LC Kiuruvesi, LC Kiuruvesi Niva ja LC Kiuruvesi Helmiina.