Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Mannerheimin Lastensuojeluliitolle kulttuuripalkinto

MANNERHEIMIN Lastensuojeluliiton Kiuruveden paikallisyhdistys sai tänä vuonna kaupungin myöntämän kulttuuripalkinnon aktiivisesta taidekasvatustyöstä ja kulttuurin edistämisestä

MANNERHEIMIN lastensuojeluliiton Kiuruveden yhdistyksessä oltiin kiitollisia, kun kaupungin sivistystoimi palkitsi yhdistyksen kulttuuripalkinnolla sunnuntain itsenäisyyspäivän juhlassa Kiurusalissa. Yhdistys palkittiin kulttuurin edistämisestä ja taidekasvatustyöstä, jota se on tehnyt paikallisesti jo 90 vuoden ajan. Se on edistänyt lasten kulttuuria ja perheiden hyvinvointia.
– Tuntuu ihanalta, että tekemämme työ huomioidaan. Näkyvin osa kulttuuritoimintaamme on varmasti lasten iltatori, joka käynnistää kesän toritapahtumat. Tuotamme iloa lapsille, nuorille ja perheille paikallisen toiminnan kautta, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Maria Kärkkäinen.
Kärkkäisen ensikosketus MLL:n toimintaan oli yläasteikäisenä, kun hän oli mukana tukioppilastoiminnassa, jota MLL tukee. Nyt Kärkkäinen on ollut mukana yhdistyksen hallituksessa viisi vuotta.
– Koen, että yhdistystoiminnasta on hyötyä myös työssäni perheohjaajana. Työni kautta näen, millaiselle toiminnalle lapsiperheillä on tarvetta paikallisella tasolla.

KIURUVEDEN yhdistys täyttää tänä vuonna 90 vuotta ja koko ensi vuosi juhlitaan tätä merkkivuotta. Ensimmäisinä toimintavuosina 1925-1929 yhdistyksellä oli vilkasta valistustoimintaa ja vaateavustuksia jaettiin kansakoululapsille. Yhdistys teki aloitteen kunnallisen lastentarhan perustamisesta vuonna 1964 ja tukioppilastoiminnan se aloitti vuonna 1976.
– Yhdistys on myös pystynyt uudistumaan, koska uusia innokkaita vapaaehtoistyöntekijöitä on löytynyt. Nykypäivänä MLL on erittäin aktiivinen lasten tapahtumien järjestäjä, kiittelee kulttuurisihteeri Heidi Huhtilainen.

YHDISTYKSELLÄ on vuoden mittaan useita perinteisiä tapahtumia yhteistyössä muiden järjestöjen ja tahojen kanssa. nÄIN joulun alla MLL jakaa hyvän joulumielen lahjakortteja lapsiperheille vuorovuosittain SPR:n kanssa.
– Perinteenä on myös lahjojen jako kiuruvetisille vauvoille neuvolan kautta. Ensi vuonna annamme lahjaksi paikallisesti tehtyjä ruokalappuja. Toimintamme muotoutuu joka vuosi lapsiperheiden tarpeiden mukaan. Yhteistyökumppaneiden tärkeys korostuu, koska meillä on pieni, aktiivinen porukka. Näin monipuolisen toiminnan tarjoamiseen pitää verkostoitua, tietää Kärkkäinen.

MLL:n toiminta on pystynyt uudistumaan vuosikymmenten kuluessa. Ensi vuonna uusia tuulia tuo Terho-kerho, jossa vanhukset ja lapset kokoontuvat samaan kerhoon. Tulevana vuonna alkaa myös yhteistyössä kansalaisopiston kanssa Toimiva perhe -kurssi.
– Kiuruvedellä on hyvä tarjonta lapsiperheille. Me yritämme löytää aina uutta toimintaa, joka täydentää hyvää kenttää. Yhdistystoiminta on tuonut minulle tekemisen iloa ja olen hyötynyt myös ammatillisesti. Voi sanoa, että hallituksemme on myös meidän oma vertaistukiryhmämme.