Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Matkahuolto keilahalliin

.MATKAHUOLLON toiminta siirtyy uusiin tiloihin Kiuruveden keilahalliin, kun yrittäjä Jenna Räisänen lopettaa lounaskahvila Kiurun Kulkurin toiminnan ja Matkahuollon asiamiehen tehtävät linja-autoasemalla. Kahvila ja Matkahuolto ovat avoinna vielä tänään keskiviikkona.
Palvelut jatkuvat normaalisti 4. tammikuuta alkaen uusissa tiloissa. Iisalmen Matkahuolto palvelee joulun ja uudenvuoden välisinä arkipäivinä ja matkakortteja voi ladata R-Kioskissa tai linja-autossa.
Keilahallin yrittäjät Sari Tossavainen ja Ilkka Nissinen jatkavat Matkahuollon toimintaa omien liiketilojensa yhteydessä. Matkahuollon palveluita varten pyhäpäivien aikana keilahallissa tehdään remonttia, jonka myötä avataan ovi asiakkaille myös keilahallin takapihalle linja-autolaitureiden puolelle.
– Matkahuoltohan muuttaa nyt saman rakennuksen katon alla vain muutaman metrin sivuun, mikään muu ei muutu. Aloitamme Matkahuollon palvelut ilolla. Asiakkaille tämä on etu, sillä Matkahuollon aukioloajat pitenevät arkisin ja viikonloppuisinkin olemme auki. Joten jatkossa asiakkaat saavat palvelua seitsemänä päivänä viikossa, kertoo Tossavainen.

MYÖS linja-automatkustajille tarjotaan mahdollisuus odottaa keilahallin sisätiloissa, kun asiakkaille rakennetaan odotustilat linja-autolaitureiden puolelle.
– Takapihan ovista on näkyvyys linja-autoihin, jotta asiakas näkee milloin auto tulee. Asiakkaille tulee myös penkit, joilla linja-autoa voi odotella, kertoo Nissinen.
Uudessa paikassa toimiva Matkahuolto tarjoaa asiakkaille kaikki samat palvelut kuin aiemminkin. Keilahallista voi kysyä linja-autojen aikataulut ja ne tulostetaan tarvittaessa asiakkaalle. Myös matkakorttien, kuten seutulippu ja opiskelijoiden koulumatkakortti, lataaminen säilyy ennallaan. Matkahuollon palveluihin kuuluvat normaalisti pakettien lähettäminen, noutaminen ja jakelu.

KIURUN Kulkurin tilat jäävät toistaiseksi tyhjilleen.
– Hyvä paikka tämä on toimia ja toivonkin liiketilaan löytyvän pian uutta liiketoimintaa. Vaikka kahvilan sulkeminen tuntuukin haikealta, olisi sen pitäminen ilman Matkahuoltoa tuntunut oudolta. Selkäongelmien pahenemisen vuoksi asiamiehen työtehtävissä jatkaminen ei ollut enää järkevää, kertoo Räisänen.
Vaikka Kiuruvedellä moni liiketila on jäänyt tyhjilleen, keilahallin yrittäjäpariskunnalla on uskoa tulevaan.
– Me yritämme kovasti, vaikka jotkut sanovat, että Kiuruvesi kuolee. Itse pidän toivoa yllä viimeiseen asti. Tulevaisuudessa palveluita pitää varmasti yhdistellä enemmän. Meidän yrityksessä asiakkaat käyvät pääosin iltaisin ja viikonloppuisin, joten Matkahuollon palvelut ovat hyvä lisä yritystoimintaamme, iloitsee Tossavainen.