Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Positiivisella mielellä vuoteen 2016

VUOSI vaihtuu torstain ja perjantain välisenä yönä ilotulitusrakettien paukkeessa. Pielavetinen Hyvösten perhe suuntaa vuoteen 2016 positiivisin mielin.
Maanantai-iltapäivänä kirjaston pihamaalla oli muutamia kulkijoita. Pielavetiset Mervi, Meriina ja Minerva Hyvönen kävivät lainaamassa Kiuruveden kirjastosta lomalukemista. Kiuruvedellä he käyvät usein, koska Meriinan ja Minervan mummola on Mervi-äidin kotikunnassa.
– Kiuruvedellä asioimme usein. Perheen miesväki on nyt jäähallissa luistelemassa ja sitten menemme yhdessä uimaan uimahalliin. Sen jälkeen vien lapset mummolaan. Tytöt näkevät siellä tätiään ja pääsevät viettämään aikaa hänenkin kanssa, Mervi kertoo.

UUDENVUODEN suunnitelmat eivät ole vielä Hyvösten perheessä selvillä. Uusivuosi vaihtuu kotona tai Mervin siskon luona Kärsämäellä.
– Kunhan ei vuosi vaihdu hammaskivussa kuten viime vuonna kävi. Uusivuosi meni sen takia ihan mönkään, kun ei kivun takia voinut tehdä mitään, Mervi muistelee.
Hyvösten perheen uudenvuoden perinteisiin kuuluvat rakettien ampuminen ja tinojen valaminen.
– Tinojen varjoista on ennustettu tulevaa vuotta, mutta eipä ne ole tainneet toteutua. Syömme perinteiset nakit ja perunasalaatit sekä herkkuja. Uutena vuotena syödään myös viimeiset jouluruuat pois.
Hyvösillä aiotaan tehdä uudenvuodenlupauksiakin.
– Meriinan kanssa on ollut puhetta parin koulunumeron parantamisesta. Itse aion lenkkeillä ja liikkua ensi vuonna enemmän, Mervi lupaa.
Meriinalla on myös yksi toive ensi vuodelle.
– Haluaisin itselleni isomman hevosen, kun shetlanninponi alkaa olla aika pieni, kertoo ratsatusta harrastava Meriina.
Vuoteen 2016 Hyvöset suuntaavat positiivin mielin.
– Tämä vuosi oli hyvä. Toivon, että ensi vuonnakaan ei olisi isompia mullistuksia omassa elämässä tai maailmalla, Mervi sanoo.