Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Niskasille AKK Motosportin kultaiset ansiomerkit

KIURUVEDEN Urheiluautoilijoiden pitkäaikaisille toimijoille, Anne ja Hannu Niskaselle, ojennetaan tulevana lauantaina autourheilun kultaiset ansiomerkit. Ansiomerkit on myöntänyt AKK Motorsportin hallitus ja ne tullaan jakamaan Jyväskylässä Mestareiden illassa. Ansiomerkkejä haki Kiuruveden Urheiliautoilijat.
Hannu ja Anne Niskanen ovat tehneet pitkän työn talkoolaisina ja antaneet valtavan määrän omaa aikaansa seuran toimintaan. Anne Niskanen on ammatiltaan taksiyrittäjä ja Hannu Niskanen pyörittää monenlaista toimintaa vessojen ja telttojen vuokrauksesta kävynkeräykseen.
Molempien ura autourheilun toimitsijatehtävissä alkoi vuonna 1981. Seuran johdossa pariskunta on ollut peräkkäisinä vuosina. Anne Niskanen toimi puheenjohtajana vuosina 1993–97 ja Hannu Niskanen vuosina 1998–08, yhtäjaksoisesti 15 vuotta. Anne Niskanen oli myös Itä-Suomen alueyhdyshenkilönä vuosina 2002–2004 sekä jokamiesluokassa tuomariston puheenjohtajana vuosina 2012–2013.
Molemmilla on myös pitkä tausta kilpailijoina, se on antanut sopivaa perspektiiviä siihen, kuinka kilpailut toteutetaan, kertoo Kati Virtanen Kiuruveden Urheiluautoilijoista. Hannu Niskanen on kartturin paikalta saanut hyvät lähtökohdat ratamestarin hommiin. Anne Niskanen ajoi jokamiesluokkaa 1980-luvun alkupuolelta 1990-luvun puoliväliin.

NISKASTEN johdolla Kiuruveden Urheiluautoilijat on järjestänyt yli kymmenen rallia (F-cup 2003). Hannu Niskanen on hoitanut ratamestarin toimea näissä ralleissa ja toiminut myös kilpailunjohtajana. Anne Niskanen on toiminut sihteeristössä ja kilpailunjohtopuolella. Molemmat on nähty useita kertoja rallien ja jokamiesluokan kilpailujen tuomaristossa, Hannu Niskanen myös katsastuspäällikön tehtävässä. Oppia on haettu naapuriseurojen kilpailuista muun muassa järjestämällä kymmeniä erikoiskokeita.
Hannu Niskanen on ollut mukana myös ratakilpailujen teossa. Pariskunnan meriittilistalla ovat jokamiesluokan kansalliset kilpailut, huippuinaan talvimestaruus 2000 sekä JM SM NuNa 2006. Savon alueella tunnettua Putouksen rallisprintiä järjestettiin heidän johdollaan useina vuosina 1990-luvun loppupuolella. Heidän vahvaa osaamistaan on vaadittu myös 1990- ja 2000 -luvuilla järjestetyissä SM-jääratakilpailuissa. Näistä mieleenpainuvin on vuoden 1997 SM-jäärata, joka tehtiin viikossa valmiiksi, kun pyyntö AKK:sta tuli. Tulevana talvena jäärataa ajetaan taas, jos jäät sallivat.

AKK:n pronssiset ansiomerkit on myönnetty Niskasille vuonna 1997 ja hopeiset 2006. Seuran kunniajäsenyyden he ovat saaneet vuonna 2002.