Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Paavo Lonkila Urheilijoiden kunniajäseneksi

OLYMPIAVOITTAJA Paavo Lonkila on kutsuttu Kiuruveden Urheilijoiden ensimmäiseksi kunniajäseneksi.Kunniajäsenyys julkistettiin maanantaina ((11.1.) Paavo Lonkilan 93-vuotispäivillä terveyskeskuksessa.
Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Saastamoinen kertoo, että Lonkila on halunnut kuulua urheiluseuraan ja siksi hänet pyydettiin Urheilijoiden kunniajäseneksi. Urheilijat haluavat myös kunnioittaa kunniajäsenyydellä Lonkilan saavutuksia hiihdon saralla.
Lonkila saavutti 18 kilometrillä pronssia ja 4 kertaa 10 kilometrin viestissä kultaa Oslon talviolympialaisissa 1952 .Rumfordin MM-kisoissa 1950 Lonkila sai viestissä hopeaa ja oli 18 kilometrillä viides. Lonkila sai opetusministeriön Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon vuonna 2001.
Paavo Lonkila oli sodan aikana kaukopartiomies. Hän teki elämäntyönsä maanviljelijänä Niemiskylässä.