Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Liian kovalla vauhdilla kirkkoon

MAANANTAIAAMUNA (4.1.) ajoi henkilöauto puuhun aivan kirkon rappusten edessä. Ohikulkija havaitsi kolaroidun auton ja soitti hätäkeskukseen. Poliisi ja pelastuslaitos kävivät toteamassa tilanteen, mutta ketään ei ollut enää paikalla.

POLIISI tutkii tapausta liikenteen vaarantamisena. Henkilöauto oli tullut meijerin suunnasta aivan liian kovalla vauhdilla ja kuski menetti ajokkinsa hallinnan kohtalokkain seurauksin.
Auton omistaja on tiedossa, mutta häntä ei ole tavoitettu. Auton omistajan kautta pyritään selvittämään, kuka autoa ajoi. Joka tapauksessa auton omistaja on vastuussa siitä, kenelle autonsa antaa käytettäväksi.

SEURAKUNNAN kiinteistönhoitaja Arno Saarnio on tapahtuneesta harmissaan. Saarnion mukaan ei ole ensimmäinen kerta kun seurakunnan pihapiirissä rällätään ja ylipäätään Kirkkokadulla ja Erejärventiellä.
– On hyvä muistaa, että surutyötä tehdään viikollakin. Toivoisin ajatusta mukaan liikennöintiin. Kauhistuttaa, että jotain kamalaa vielä sattuu, joku jää alle, sanoo Saarnio.
Saarnio on huolissaan myös liikennekulttuurista hautausmaalla. Hautausmaalla on ajokieltomerkit, pysäköintitilaa on rakennettu sitä varten, että auto jätetään pysäköintipaikalle.
– Toki joustamme tässäkin tapauskohtaisesti, lisää Saarnio.

RIKOSYLIKONSTAAPELI Tapio Alanen Itä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että Kiuruvedeltä tulee ilmoituksia, vihjeitä ja valvontapyyntöjä kaahareista ja häirikkökuskeista samaan tahtiin kuin muistakin alueen kunnista ja kaupungeista.
– Ei Kiuruveden tilanne ole sen pahempi tai parempi kuin muissakaan kunnissa, Alanen toteaa.
Alanen sanoo, että poliisi pyrkii valvomaan liikennettä niin paljon kuin resurssit antavat myöten.
– Valvontapyyntöihin vastataan ja tieto kyllä kulkee. Meillä on kyllä tiedossa tietyt rekisterinumerot.
Alanen kuitenkin jatkaa, että nuorten kaahaaminen on ikuisuuskysymys.
– Me kaikki olemme olleet joskus nuoria. Yöaikaan tulisi välttää tarpeetonta ajoa ja pakoputkien pauketta, hän linjaa.
Poliisi voi ottaa kaaharilta kortin väliaikaisesti pois, jos katsotaan, että kuski syyllistyy törkeään liikenteen varaantamiseen. Se vaatii kuitenkin todistajia.