Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

”Ykä” on vuoden ensimmäinen kiuruvetinen

JENNY Mannisen ja Henry Partasen ”Ykä” on vuoden 2016 ensimmäinen kiuruvetinen. Poika tuli maailmaan loppiaisen aattona 5.1. klo 01.52. Painoa pojalla oli 3 940 grammaa ja pituutta 50 senttiä Ykä on hyvin rauhallinen lapsi, nukkuu enimmäkseen.
Pikkuinen vauva Partanen nukkuu tyytyväisenä olohuoneessa babysitterissä. Isä Henry Partanen sanoo, että pojalla on hyvät unenlahjat, siihen kiinnitettiin huomiota jo synnytyslaitoksella. Ja mikäpä on vauvalla nukkuessa, kun sisällä on lämmin. Suorastaan kuuma. Ulkona pakkanen paukkuu yli kahdessakymmenessä.
Isä Henry Partanen sanoo, että talvivauva sopii hyvin maanviljelijän vuodenkiertoon. Pakkaskaudella on vähemmän tekemistä. Jos lapsi syntyisi touko-kesäkuussa, olisi isä päivät ja yöt pellolla. Nyt on hyvää aikaa koko perheellä tutustua tulokkaaseen.
Työnimeä ”Ykä” kantava poikavauva, vuoden ensimmäinen kiuruvetinen, tuli maailmaan melko vaivattomasti.
– Suorastaan yllättävän helposti, äiti Jenny Manninen lisää.
Henry Partanen ja Jenny Manninen lähtivät ajelemaan Remeskylän Tikkalasta kohti Kuopiota maanantaina 4.1. iltakuudelta ja Kysissä oltiin parin tunnin päästä. Synnytyssaliin pariskunta ohjattiin iltakymmeneltä ja vauva oli maailmassa muutamaan minuuttia ennen kello kahta.
Perhe oli sairaalassa kaksi vuorokautta ja kotiin Kiuruvedelle tultiin Maaningan kautta. Maaningalla asuvat Jennyn vanhemmat. Kiuruvedelle saakka ei tohdittu ajaa, koska pakkasta oli yli 30 astetta ja Tikkalassa putket jäässä.
– Kävin hiustenkuivaajalla sulattamassa putket, että päästiin kotiin lauantaiksi, Henry kertoo.

NIIN Henrylle kuin Jennyllekin pikkuinen vauva on ensimmäinen. Molemmissa on jo herännyt äidilliset ja isälliset tunteet.
– Kummasti sitä huomaa höpöttelevänsä niitä näitä vauvalle, Jenny jatkaa.
Pojalle on jo mietitty kakkos- ja kolmosnimi, mutta varsinainen kutsumanimi on vielä etsinnässä.
– Isäni sanoi, että antakaa nimeksi Johnny, kun minä olen Henry ja Jenny on Jenny, Henry vitsailee.
Jenny ja Henry ovat onnekkaita, kun Remesylässä asuu paljon Henryn sukulaisia, tukiverkostoa. Mummut ja ukit tulevat mielellään hoitamaan pikkuista, samoin Henryn sisaret, joita on 7, neljä omaa sisarta ja kolme sisarpuolta. Pikkupojan nuorin täti on vasta 3-vuotias. Jenny on perheensä ainoa lapsi.
Pariskunta aikoo kasvattaa pojastaan perhekeskeisen ihmisen.
Henry Partanen on töissä isällään Juha Partasella, Jenny on maatalouslomittaja. Henry ja Jenny ovat seurustelleet vuodesta 2013, kihloihin he menivät 2015 heinäkuussa.
Kiuruvedelle syntyi viime vuonna 82 vauvaa, tämä vuosi näyttäisi hiljaisemmalta, mutta aika näyttää, kuinka paljon lapsia syntyy.