Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruvesi edustettuna Matkamessuilla

KIURUVESI on mukana Helsingin Matkamessuilla 21.–24.1. Kiuruveden osastolla ovat mukana kaupunki, Iskelmäviikko, Runnin kylpylä, Kiuruvesi-lehti ja Arctic Milkin meijeri.
Kiuruvesi-lehti järjestää yhdessä Kiuruvesi-seuran kanssa perjantaina 22.1. Kiuruvesi-kokoontumisen, johon kaikki ovat tervetulleita alkaen kello 17. Silloin muistellaan menneitä ja puhutaan tulevaisuudesta. Tilaisuuteen on lupautunut puheen virittäjänä kotiseutuneuvos Lauri Winberg. Rallin Suomen mestari Jari Huttunen tulee osastolle lauantaina.

Iskelmäviikko tuo messuosastolle esiintymään viime kesän IskelmäMestari Marko Uhlbäckin sekä vuoden 2013 IskelmäMestari Jani-Markus Korhosen. Myös Kyösti Mäkimattila on lupautunut laulamaan osastolla. Ja tietysti osastolla kuullaan myös Juha Vartiaisen laulua. Juha Vartiainen juontaa osastolla yhdessä Lasse Finskan kanssa.
Runnin kylpylä on myös mukana Kiuruveden osastolla. Kiuruveden kaupungin kulttuurisihteeri Heidi Huhtilainen esittelee koko pitäjän tarjontaa.
Arctic Milk -meijeri on mukana messuilla näkyvyyden takia. Yrittäjä Juha Lundström kertoo, että positiivinen messupalaute aikaisemmilta vuosilta tuotteille ja Kiuruvedelle, vievät taas juustot Messukeskukseen.

Matkamessut tarjoilee tammikuussa mahdollisuuden maailmanympärimatkaan päivässä.
Kireä taloustilanne ei vaikuttanut suomalaisten matkailuun viime vuonna, vaan matkoja tehtiin vuoden 2014 tapaan. Tänä vuonna suomalaisten matkasuunnitelmat kohdistuvat aiempaa enemmän Euroopan kohteisiin. Puolet suomalaisista aikoo matkustaa kotimaan kohteisiin tämän vuoden aikana, 44 % muualle Eurooppaan, 24 % Pohjoismaihin ja 20 % Baltiaan. Tulokset käyvät ilmi TNS Gallupin Messukeskukselle tekemästä suomalaisten matkailua kartoittaneesta tutkimuksesta.