Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Hiihtoväen h-hetki lähestyy

MÄÄRÄAIKAAN mennessä ilmoittautui 82 joukkuetta. Viestin nimekkäin yksittäinen hiihtäjä on Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen.

POHJOIS-SAVON maakuntaviesti hiihdetään tulevana lauantaina Kiuruvedellä Kuorevirran urheilualueella. Suomen vanhin maakuntaviesti starttaa nyt jo 97. kerran. Kilpailujen avaus on kello 9.30 ja päivä huipentuu palkintojen jakoon kello 15.30 liikuntahallilla. Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.
Viesti päästään hiihtämään muuten alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta olosuhteista johtuen perinteisen osuuksia ei tänä vuonna sivakoida. Niinpä koko viesti hiihdetään vapaalla hiihtotavalla.
Kiuruveden Urheilijat on panostanut ahkerasti tulevaan tapahtumaan ja talkoolaiset ovat työskennelleet pitkiä päiviä, jotta lauantaina hiihtoväki voisi nauttia onnistuneesta urheilujuhlasta. Paikalle odotetaan 1000-1500 katsojaa sekä lähes kolmeasataa hiihtäjää.
Hiihtosuoritusten ohella kisa-alueella on mm. erilaisia myyntipisteitä yleisölle. Illemmalla on luvassa vielä jatkot Peltohovissa, jossa esiintyy Yölintu-yhtye.

VIESTIIN ilmoittautui määräaikaan mennessä 82 joukkuetta. Näistä 14 osallistuu uusiin harrastesarjoihin ja loput vanhoihin tuttuihin kilpasarjoihin.
Harrastesarjoista suosituin oli kaverisarja, johon tuli yhdeksän ilmoittautumista. Perhesarjaan uskaltautui neljä ja työpaikkasarjaan yksi joukkue.
Suosituin yksittäinen sarja on miesveteraanit, jossa nähdään peräti 14 joukkuetta. Tähän on myös järjestäjäseura Kiuruveden Urheilijoilla runsain edustus, sillä KiurU:sta ampaisee ladulle peräti kuusi eri joukkuetta. Lisäksi Kiuruveden Teräkseltä on miesveteraaneissa kaksi joukkuetta.
Kiuruveden Urheilijat sai edustusta myös naisveteraaneihin, tyttöjen ja poikien 16-vuotiaisiin sekä poikien 12-vuotiaisiin. Sitä vastoin miesten ja naisten yleisissä sarjoissa sekä 12-vuotiaissa tytöissä ei paikallista väriä tällä kertaa nähdä.
Joka tapauksessa kiuruvetisiä on kuitenkin enemmän ladulla kuin viime vuonna Lapinlahdella.
Kaikissa sarjoissa hiihdetään tänä vuonna kolme osuutta, paitsi miesten yleisessä seitsemän. Viimeksi mainitusta sarjasta löytyy myös kilpailun nimekkäin osanottaja, sillä Riistaveden Urheilijoiden joukkueessa hiihtää maajoukkuemies Perttu Hyvärinen.
Kerttu Niskanen ei ole Vieremän Koiton naisjoukkueessa, sillä hän on lähdössä maailmancupin kiertueelle Pohjois-Amerikkaan. Vuokatti Ski Team Kainuun Iivo Niskanen ei voi osallistua maakuntaviestiin, koska hän ei edusta pohjoissavolaista seuraa.

VIIME VUONNA miesten yleisen sarjan voitti dramaattisten vaiheiden jälkeen Iisalmen Visa. Naisissa parhainta vauhtia piti Siilinjärven Hiihtoseura.
Kiuruveden Urheilijoiden parhaasta suorituksesta viime vuonna Lapinlahdella vastasi naisveteraanien joukkue, joka sijoittui hopealle Mäntylahden Vedon jälkeen. Miesveteraaneissa KiurU:n ykkösjoukkue sijoittui puolestaan neljänneksi.