Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Markku Arosta maitolavan prinsessaan

MONENLAISTA esiintyjää on tarjolla 18. Iskelmäviikolla 13.–17.7 Kiuruvedellä. Areenalle nousevat muun muassa Markku Aro, Anita Hirvonen, Laura Voutilainen, Jarkko Ahola, Korsuorkesteri sekä koko joukko tangokuninkaallisia menneiltä vuosilta. Kiuruvesi-lehti kertoi tulevan kesän Iskelmäviikon esiintyjät tammikuun matkamessunumerossa, virallisesti ohjelma julkistettiin tällä viikolla.

ISKELMÄVIIKON ensimmäiset päivät, keskiviikko ja torstai, on pyhitetty iskelmälliselle tanssimusiikille. Perjantaille ja lauantaille on keskitetty esiintyjiä, jotka vetävät myös muitakin kuin tanssijoita.
Iskelmäviikon avajaisissa Kiuruvedellä keskiviikkona nähdään muun muassa viihdeorkesteri Kilimu sekä vuoden 2015 IskelmäMestarit Sari Hänninen ja Markku Uhlbäck.
Illalla tanssikansalle tahdin tarjoaa Sinitaivas.
Illan muu ohjelma koostuu Taisto Tammen 70-vuotismuistokonsertista, jossa esiintyvät 2013 Tango-Finlandialla palkittu, legendaarinen tangon tulkitsija Markus Allan ja Marko Lundberg (Seinäjoen tangomarkkinoiden finalisti ja Toivo Kärki -laulukilpailun vuoden 2004 voittaja Kiuruvedeltä, Tammen veljen poika), laulajia säestää Jani Helenius ja Roulette. Tammen muistokonsertin jälkeen lavalle nousee vuoden 2013 tangokuninkaallinen Kyösti Mäkimattila ja Varjokuva. Illan päättää maitolavanprinsessa Anita Hirvonen, kyseessä on hänen 70-vuotisjuhlakonserttinsa.

TORSTAINA on IskelmäMestarit-laulukilpailun semifinaali, minne on vapaa pääsy. Illalla tanssijoita viihdyttää Taikakuu ja Juha Metsäperä. Tangokuningatar 2013 Saija Tuupanen konsertoi. Tuupasen jälkeen Kiuruvedellä nähdään Markku Aro ja illan päättää 7 seinähullua veljestä 50-vuotisjuhlashow.
Perjantaina karsitaan IskelmäMestarit-finalistit (8 miestä ja 8 naista). Väliajalla esiintyy Antti Hyvärisen oppilaista koottu East Side Singers. Ohjelmassa on myös Teuvo Oinaan 30 vuotta tangokuninkaana konsertti.
TanssiAreenalla illan tahdin takaa Jarkko Honkanen ja Taiga. Päälavan konsertit aloittaa Tomi Markkolan 20 vuotta tangokuninkaana konsertti. Perjantain päättävät A. Aallon Rytmiorkesteri ja Juha Tapio.

LAUANTAINA astuvat areenalle IskelmäMestarit Sari Hänninen ja Markku Uhlbäck. Mukana ovat myös vuoden 2014 voittajat Miia Lehtio ja Mika Mäkkeli, solisteja säestää Pekka Juntusen IskelmäOrkesteri.
Iltapäivällä esiintyy Korsuorkesteri teemalla 25 vuotta etulinjassa. Illalla on IskelmäMestarit-finaali, jossa voitosta kisaa kolme mies- ja kolme naissolistia. TanssiAreenalla musisoi Crista Huikko Band.
Konsertit aloittaa Jarkko Aholan tunnelmallinen My Way -shown tiivistelmä, jossa hän esittää Sinatran, Orbisonin ja Elviksen kappaleita. Ilta jatkuu Laura Voutilaisen konsertilla ja Aikakoneen 20-vuotisjuhlakiertueella.
Sunnuntaina on päättäjäiset, minne on avoin pääsy. Areenalla esiintyvät tuoreet IskelmäMestarit 2016. Mukana ovat myös tenava- ja teinitähdet. Kati Huttunen ja Juha Vartiainen juontavat, lopuksi on yhteislaulua Pekka Juntusen IskelmäOrkesterin säestyksellä. Koko tapahtuman juontavat Klaus Thomasson ja Sari Tamminen.

ISKELMÄVIIKKO käynnistyy suurella tangoillalla Pyhäsalmen suurlavalla jo maanantaina 11. päivänä heinäkuuta. Lavalla esiintyvät tangokuningas Aki Samuli ja tangokuningatar Susanna Heikki orkestereineen.
Tiistaina (12.7.) on Pyhäsalmen suurlavalla naistentanssit, jotka ovat samalla Iskelmäviikon avajaistanssit. Avajaisissa esiintyy Charles Blogman ja Rosette sekä IskelmäOrkesteri Pekka Juntunen. Mukana ovat myös viime kesän IskelmäMestarit Sari Hänninen ja Markku Uhlbäck sekä Juha Vartiainen ja Klaus Thomasson.
Mainittakoon, että Järviradio lähettä suorana lähetyksenä IskelmäMestarit-laulukilpailun karsinnan perjantaina ja finaalin lauantaina. Torstaina on kirkossa oopperalaulaja Johanna Rusasen konsertti. Lauantaina Peltolan aukiolla on lastenohjelmaa. Kesäteatteri Eerolassa on esityksiä tiistaina, torstaina ja sunnuntaina.
Tanssileiri uudistuu niin, että tanssileirin vetää TanssiAalto (Sari ja Jari Aaltonen) Oulusta.
Iskelmäalueelle tulee karaoketeltta, karaokea vetää SimiSamin juontajat, jotka ovat tuttuja Iskelmäviikolta ja tangomarkkinoilta. Torilla on perjantaina Kiuruvesi-lehden karaokekilpailu. Iskelmäviikon päättää sunnuntaina 17.7. Iisalmen Kyllikinrannassa järjestettävät tanssit. Tansseissa esiintyy Heikki Koskelo ja Taivaankaari.