Uutiset (muokattu 20.1.2021) Hannu Niskanen

Luomuttarien kausi päätökseen voitosta huolimatta

KALLIIN hinnan maksoi Luomu-Wolleyn naisten 2-sarjajoukkue ekan erän menetyksestään, kun se voitti Ylivieskan Kuulan erin 3-1 ylemmän jatkosarjan päätös ottelussa sunnuntai-iltana liikuntahallilla.
Vierailija vei ensimmäisen erän 19-25, pitkälti vaikeilla aloituksilla ja hyvällä puolustuspelaamisella.
Toisen alussa Juntusen Sannan syöttöputki vei kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 9-2 johtoon, mutta mitä vielä, Kuula imaisi piste pisteeltä eron kiinni kotijoukkueen hermoillessa helpoissakin palloissa. Erän ratkaisu nähtiin kuitenkin syöttöruudussa, kun Helpin Juulin kolme ässää lopetti vieraiden pyristelyn 25-22.
Kolmas ja neljäs paljolti samalla kaavalla, LuoWon syöttö alkoi toimia, vuorollaan Ronkaisen Susanna ja Tiina sekä Juntusen Sanna pommitti vieraiden vastaanoton sekaisin. Myös Luomun keskihyökkäys ja torjunta paransivat otettaan Piipon Henriikan ja Ronkaisen Susannan toimiessa kapellimestareina. Kolmas ja neljäs erä selvästi kotiin 25-14.
Kun korkeampi matematiikka otettiin käyttöön, selvisi että jatkoon menivät JSP ja Ploki. Kun kaikilla kolmella joukkueella oli pisteitä 12, eräsuhdevertailussa JSP oli lohkoykkönen eräsuhteella 2, Ploki kakkonen 1,7:llä ja viivan alle jääneiden Luomuttarien kausi päättyi pettymykseen eräsuhteella 1,62.
Kuulan Parhaana otteluisäntänä toiminut Osuuspankki Poppia palkitsi yp:n tontilla pelanneen Janetta Rajaniemen ja kotijoukkueen paras oli tällä kertaa passari Sanna Juntunen.
– Pienestä se on joskus kiinni, hirmu tutina osalla pelaajista ekassa erässä, tämmöistä se vaan välillä on. Jospa saatas ensikaudelle vähän laajennettua tuota rinkiä ja noita junnuja lisää mukaan, kommentoi valmentaja Piippo tuloksen selvittyä.
– Ja muistaessa iso kiitos taas tuolle mahtavalle kotiyleisölle ja talkooväelle tästä kaudesta, ilman niitä ei tästä hommasta tulisi mitään, jatkoi Piippo.
Luomu-Wolleyn joukkueita on vielä tulessa ensiviikonloppuna kun maakuntasarjan finaalit pelataan naisten osalta Pielavedellä ja miesten puolestaan Pieksämäellä.
Finaaliturnaukseen jo paikkansa varmistaneet D-tytöt pelaavat lauantaina 19. maaliskuuta vielä kotiturnauksen liikuntahallilla.