Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Muotia kirpparilta catwalkille

NUORET valmistautuvat ekologiseen muotinäytökseen. Ammattilaisten avustuksella kirpparilöydöistä tuunataan upeita muotivaatteita catwalkille.

NUORET kokoontuivat viime viikolla Torintuvalle tekemään kirpparilöytöjä tulevaan muotinäytökseensä. Karoliina Ahola löysi sähkönsinisen hameen, joka voisi sopia hänen näytösasuunsa. Ekologisessa muotinäytöksessä nuoret pääsevät luomaan muotia yhteistyössä ammattilaisten kanssa. Mukana on ompelijoita, kampaajia ja muodin ammattilaisia.
– Viimeisin kirpparilöytö oli mekko, josta tein topin. Maksoi vain 20 senttiä. Käyn kirppareilla, koska sieltä löytää erilaisia vaatteita kuin kaupasta, kertoo Kiia Lyytinen pidellessään kädessään hauskan näköistä nallehattua.
Idean äidit, Auli Vaalama ja Marika Lasanen, ovat innoissaan toteutuneesta unelmastaan.
– Kaikki perustuu vapaaehtoisuuteen. Projektin punainen lanka on ekologisuudessa, yhteisöllisyydessä ja innostuksessa. Ilman Torintuvan aarreaittaa tämä ei olisi mahdollista, kiittelee Vaalama.
Pinja Kumpulainen hankkii suurimman osan vaatteistaan kirpputorilta. Pinja on innostanut myös ystävänsä Petra Niskasen koluamaan kirpputoreja.
Jännittääkö tuleva muotinäytös nuoria? He esittelevät catwalkilla omat lumouksensa. Petraa ei suuremmin jännitä, sillä hän oli mukana viime vuonna Kevät tuuli -tapahtuman muotinäytöksessä.
– Ehkä sitten jännittää, kun ollaan lavalla. Onneksi sinne pääsee kaverin kanssa. Voimme tukea toinen toistamme, Pinja sanoo.
Pinja ja Petra paljastavat sen verran asuistaan, että toinen pukee päällensä vapaa-ajan asun, joka kävisi vaikka festareille ja toisen asu on juhlavampi mekko.
Kiurusalin catwalkin laitamille ovat tervetulleita kaikki muodista ja kierrättämisestä kiinnostuneet. Ekologinen muotinäytös lumoaa yleisön 13. toukokuuta kello 18.