Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesi-lehti

Kiuruvesi sanoi ei turvapaikanhakijoille

KIURUVESI ei ota vastaan myönteisen oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita kuntapaikoille. Näin päätti kaupunginhallitus maanantaina. Pohjois-Savon Ely-keskus olisi tarjonnut Kiuruvedelle 15 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa. Sen sijaan kaupunki varautuu ottamaan vastaan kuntaan omatoimisesti muuttavia turvapaikanhakijoita.

KAUPUNGINHALLITUKSEN maanantaisessa kokouksessa keskustan ryhmän Mira Kokkonen esitti turvapaikanhakija-asian viemistä valtuustoon suunnittelukokouksen kautta, sillä isot periaatteelliset päätökset pitäisi tehdä valtuustossa. Vasemmistoliiton Rauno Pikkarainen puolestaan oli kaupunginjohtajan kielteisen päätösesityksen kannalla.
Hallitus äänesti luvuin 6–4, joten kaupunginjohtajan kielteinen päätösesitys jäi voimaan.
Keskustastan ryhmästä Unto Harmoinen oli kaupunginjohtajan esityksen takana. Muut keskustan ryhmän jäsenet, Sari Tikkanen (hallituksen puheenjohtaja), Eero Lämsä, Mira Kokkonen ja Kari Saastamoinen, jättivät eriävän mielipiteen.
Kaksi viikkoa sitten keskustan ryhmän esityksestä turvapaikanhakijakysymys jätettiin pöydälle.