Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Jaana Selander

Jari Huttunen on vuoden urheilija

RALLIAUTOILIJA Jari Huttunen (22) on vuoden urheilija Kiuruvedellä. Jari Huttunen on menestynyt ralliautoilussa ja moottoriurheilussa erinomaisesti. Viikonvaihteessa hän ajoi ADAC Opel Rallye Cup -merkkiluokassa Saksassa toiseen luokkavoittoon.

HUTTUNEN palkittiin eilen Kiuruveden vuoden 2015 urheilijana. Hän voitti viime vuonna Suomen mestaruuden rallin SM3-luokassa Citroen C2-auton puikoissa.
Jari Huttunen on otettu huomionosoituksesta ja erityisesti hän on iloinen siitä, että Kiuruvedellä arvostetaan rallia.
Jari Huttunen toi palkintojenjakotilaisuuteen parahiksi osakilpailuvoiton Saksassa ajetusta ADAC Opel Rallye Cup -merkkiluokan toisesta osakilpailusta.
Kiuruveden urheiluautoilijoita edustava Huttunen johti kartanlukijansa Antti Linnakedon kanssa Schlitzin kaupungin ympäristössä ajetussa rallissa luokkaansa lähdöstä maaliin. Eroa toiseksi ajaneeseen saksalaiseen Nikolaus Schelleen tuli reilut puolitoista minuuttia. Kilpailun kolmanneksi ajoi ruotsalainen Pontus Ahmann. Huttunen ajoi kilpailussa luokkansa pohja-ajan seitsemälle erikoiskokeelle.
– Kisassa ei tarvinnut hullutella, kovaa toki mentiin, mutta ilman suuria riskejä. Nyt ajettiin sekä kuivalla että märällä asfaltilla. Tuntui, että molemmat sujuivat. Itse pidän tärkeänä erityisesti siitä, että kuivalla asfaltillakin vauhtini oli luokan nopeinta, hän kertoo.
Huttusen ja Linnakedon edesottamuksia seurasi Saksassa AKK Driver Academy -valmennusryhmän päävalmentaja Tuomo Nikkola.
– Erinomainen suoritus kokonaisuutena. Jarilla on hyvä perusvauhti asfaltilla jo nyt, josta osoituksena on hieno luokkavoitto. Lisää perspektiiviä vauhdista saa katsomalla yleiskilpailun tulosta, sillä hän oli koko kisan kolmanneksi nopein kaksivetokuljettaja edellään vain kaksi R3-luokan autoa, Nikkola sanoo.
ADAC Opel Rallye Cupia Huttunen johtaa kahden ajetun osakilpailun jälkeen maksimipisteillä (86). Toisena on slovenialaiskuljettaja Tim Novak, joka on kerännyt 40 pistettä vähemmän.
ADAC Opel Rallye Cup jatkuu kolmen viikon kuluttua 6.–7.5. ajettavalla ADAC Sulinger Land -rallilla.
– Seuraavasta osakilpailusta ja sen olosuhteista tiedän etukäteen yhtä paljon kuin tiesin tästäkin kisasta. Eli en mitään. Mennään sinne ajamaan ja katsotaan, jatkuuko voittotahti.
Saksan mestaruussarjasta valitaan kuljettaja vuodelle 2017 Opelin tehdastiimiin ja rallin EM-sarjaan. Huttusen tavoite on päästä neljän parhaan joukkoon ja vielä jonain päivänä rallin MM-sarjaan.