Moottoriurheilu, Urheilu, Uutiset (muokattu 21.2.2021) Kiuruvesilehti

Jari Huttuselle jo kolmas voitto Saksasta

KIURUVEDEN Urheiluautoilijoiden Jari Huttunen ajoi viikonvaihteessa jo kolmannen voiton ADAC Opel Rallye Cupissa Saksan Sulingenissa. Jari Huttunen ja kartturi Antti Linnaketo johtavat rallia 65 pisteen erolla kakkosena tulevaan ruotalaiseen parivaljakkoon Pontus Ahmann–Johan Johansson. Huttunen-Linnakedolla on kolmannen osakilpailun jälkeen 126 pistettä.
Ykkössija Jari Huttuselle tuli 59 sekunnin erolla toiseksi ajaneeseen Ruotsin Tommy Kristenssoniin. Kilpailun kolmas oli Ruotsin Pontus Ahmann.
Jari Huttunen ja Antti Linnaketo johtivat kisaa perjantain ensimmäiseltä erikoiskokeelta alkaen ja painelivat yötauolle 22,5 sekunnin johtoasemassa. Lauantaiaamuna johto kaventui hiukan, kunnes Huttunen ratkaisi pelin ja teki kilpailun seitsemännellä erikoiskokeella todellisen huippuajan. Yli 20 sekunnin pohja-aika 23 kilometrin erikoiskokeella pudotti kilpakumppanit lopullisesti kyydistä.
– Seiskapätkää ennen päätimme huollossa, että nyt vedetään täysiä ja niin myös teimme. Huippuaika lämmittää mieltä erityisesti siksi, että se erikoiskoe oli todella haastava armeija-alueen tie, jossa oli paljon risteyksiä ja tiukkoja mutkia, Huttunen sanoo.
Sulingenin ralli ajettiin poutasäässä, joten tiet pysyivät koko ajan kuivina. Puhdas asfalttiralli oli myös Huttusen mieleen.
– On mukavampaa ajaa, kun pito on koko ajan sama. Kisan alusta asti tuntui, että homma sujuu. Vaikka aikaero näyttää suurelta, pitää tuolla kuitenkin mennä ihan tosissaan, sillä sen verran kovaa muutkin tulevat. Yltiöpäisiä riskejä emme kuitenkaan ottaneet.

ADAC Opel Rallye Cupin alkukausi on onnistunut täydellisesti ja hienojen voittojen lisäksi ensimmäisistä asfalttikisoista on tarttunut mukaan myös uusia oppeja. Sarjassa on nyt luvassa pitkä tauko, sillä seuraavan kerran Opel Adam -merkkisarjan pilotit ajavat pisteistä heinäkuun puolivälissä. Osakilpailuja on heinäkuun jälkeen vielä kolme.
– Olen huomannut, että kilometrien karttumisesta on ollut hyötyä erityisesti risteysajossa. Se sujuu nyt paljon paremmin kuin ensimmäisessä kisassa. Kisatauolla keskitytään nyt yhteistyökumppanikuvioihin, sillä kaikki tuki on tuiki tarpeellista tulevaisuutta rakennettaessa, Huttunen viestittää.