Uutiset (muokattu 20.1.2021) Aku Laatikainen

Alisa Tikkanen toiseksi Taitaja-kilpailussa

HINGUNNIEMEEN tuli jälleen menestystä, kun kiuruvetinen 20-vuotias Alisa Tikkanen sijoittui toiseksi ammattitaidon SM-kisojen finaalissa Seinäjoella muutama viikko sitten. Piakkoin valmistuva Tikkanen kilpaili Taitaja-kisoissa hevostenhoidossa.

TIKKANEN oli tyytyväinen saavutukseensa, sillä hän osallistui Taitajaan ensimmäistä kertaa.
– En ollut aiemmin ollut mukana edes Hingunniemen sisäisissä karsinnoissa, puhumattakaan välieristä ja finaalista, joten oli upeaa päästä lopulta Seinäjoelle asti Suomen kahdeksan parhaan joukkoon, nuori nainen iloitsi.
– Reissu oli kaikkinensa antoisa ja Seinäjoella oli järjestetty hyvä tapahtuma. Tykkäsin kun siellä oli muutakin kuin pelkkää kilpailemista.
Tikkanen ja muut finalistit mittelivät kolmen päivän aikana, johon mahtui mm. passihevosen hoitoa sekä hevosen terveystarkastusta ja kengitystä.
Lisäksi tuli suunnitella ja toteuttaa yleisötapahtuma yhdessä parin kanssa ja laatia sitä varten asiaankuuluvat mainokset.
– Sitten oli vielä tehtävä valjastyö sekä valmisteltava hevonen kuljetukseen. Lopulta hevonen lastattiin kuljetusautoon ja mukaan pakattiin tarpeelliset tavarat.
– Tekemistä siis riitti, ja itse asiassa meidän finaalisuoritus alkoi jo hieman aiemmin, kun piti tehdä ennakkotehtävä, jossa suunniteltiin hevosen ruokintaa. Omia haasteitaan aiheutti vieras hevonen, jonka kanssa piti tulla se kolme päivää toimeen.
Tikkanen oli tyytyväinen siihen, että hän onnistui tasaisesti kaikilla osa-alueilla. Voitto jäi lopulta vain noin kolmen pisteen päähän.
– Ehkä valjastyö onnistui parhaiten. Jos jotain haluaisin tehdä paremmin, olisi se ennakkotehtävänä ollut ruokinnan suunnittelu.
Tikkasen ohella hevostenhoidon finaalissa kilpaili Hingunniemestä myös niinivetinen Reetta Liimatainen, joka sijoittui kolmanneksi, joten Ylä-Savon ammattiopisto menestyi erinomaisesti.

TIKKANEN uskoo ammattitaitonsa vahvistuneen entisestään Taitaja-kilpailun myötä.
– Ja kyllähän hyvästä kisamenestyksestä on varmasti myös etua työmarkkinoilla. Se on merkki siitä, että hallitsee oman alansa erityisen hyvin, kertoo ravihevosten hoitoon erikoistunut Tikkanen.
Kesän hän viettää Hingunniemessä tallimestarin sijaisena. Sen jälkeen suunnitelmat ovat vielä hieman auki. – Kengittäjän ammatti kiinnostaa, joten kenties opiskelen vielä hieman lisää. Myös omasta hevosalan yrityksestä olen haaveillut. Mielellään pysyisin täällä Kiuruvedellä, koska tämä on kotipaikkani ja perheenkin olen ehtinyt jo perustaa.