Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Savon Voima varautuu kesämyrskyyn

KESKIVIIKKONA 8.6. Suomeen saapuu luoteesta vuodenaikaan nähden voimakas myrskymatalapaine, jonka vaikutukset tuntuvat arvioiden mukaan pitkälle torstaihin saakka. Voimakkaimmat myrskypuuskat painottuvat todennäköisesti maan länsiosaan, mutta sähkökatkoja esiintynee myös Savon Voima Verkon jakelualueen länsi- ja eteläosissa keskiviikkoiltana ja erityisesti varhain torstaina.

POHJOIS-SAVOA ja Savon Voima Verkon jakelualuetta tuulet riepottelevat keskiviikkona päivällä noin 14–17 m/s voimakkuudella Kiuruveden, Vieremän ja Sonkajärven alueella laajeten iltapäivän ja illan mittaan myös jakelualueen länsiosaan. Ennusteen mukaan torstain vastaisena yönä puuskatuulet voimistuvat ja puhaltavat 17–21 m/s jakelualueen etelä- ja länsiosissa aina Keiteleeltä Joroisiin ulottuvalla alueella.

SAVON Voima Verkko varaa lisäresursseja viankorjaukseen ja vikapalveluun loppuviikon ajalle. Viestintää hoidetaan tehostetusti erityisesti keskiviikon ja torstain aikana.