Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Pinkki rakkaudentunnustus

SIINÄ se odottaa paalaamista, lavallinen pinkkiä paalimuovia. Pinkki paalimuovi kertoo Lahnasten Mäenpään isäntä Hannu Tikkasen rakkaudesta vaimoonsa Sanna Tikkaseen. Hannu tilasi lavallisen pinkkiä paalimuovia, kun Sanna pyysi miestään hankkimaan erikoisenväristä rehukäärettä ja näin todistamaan rakkautensa.
Nyt Hannu sekä pojat Akseli ja Jalmari suunnittelivat tekevänsä paaleista pellolle sydänmuodostelman niin, että Sanna näkee sen joka aamu kodin ikkunasta. Lavallisessa on 15 rullaaa, joista tulee noin 300 paalia.
Lahnasilla näkyi itse asiassa jo viime viikolla pinkkejä paaleja, sillä Hannu Tikkasen naapuri, Risto Juntunen, innostui niin ikään tilaamaan Raisioagrolta rintasyöpätutkimusta tukevaa pinkkiä käärintäkalvoa.

IDEA pinkistä paalimuovista lähti vajaa vuosi sitten siis Hannun vaimo Sanna Tikkasesta. Sanna huomasi Facebookista, että Ruotsissa on käytössä pinkkiä paalimuovia.
– Heitin Hannulle, että todista rakkautesi ja hommaa tuollaista pinkkiä paalimuovia, please, äitiyslomalla oleva yrittäjä Sanna Tikkanen kertoo.
Hannu yllätti Sannansa ja tilasi paalimuovia ennen vappua. Sanna ei olisi uskonut, että Hannu toteuttaa pyynnön, mutta toisaalta Sanna lisää, että Hannu osaa aina myönteisesti yllättää.
– Vielä laitan paalit sydämen muotoon tuohon pihapiiriin, jos vain EU:n pinta-alavalvonta sen sallii, suunnittelee Hannu pilke silmekulmassa.

MÄENPÄÄSSÄ pinkkiä muovia kutsutaan ”vaahtokarkiksi”. Perheen pojat, Akseli ja Jalmari, ovat nimeneet perheen pienimmäisen, 3,5 kuukauden ikäisen Annikin, Pinkki Tikkaseksi.
Raisioagron välittämä käärintäkalvo on mennyt kuin kuumille kiville, eikä kalvoa ole enää jäljellä kuin muutamia rullia. Mäenpäässä paaleja tulee noin 3 500, joista pinkkejä on 10 prosenttia. Koko paalikääresatsi maksaa tilalle noin 20 000 euroa. Lehmiä tilalla on 130 ja peltoa 170 hehtaaria.
Sanna Tikkanen on sitä mieltä, että pinkki paali tuo iloa ja huumoria maalaismaisemaan, varsinkin tänä aikana, kun maanviljelys on tiukilla.

RAISIOAGRO lahjoittaa jokaisesta myydystä pinkkirullasta rintasyöpätutkimukselle 3 euroa eli yhteensä 7 500 euroa. Kolmesta eurosta yhden euron Rintasyöpäyhdistykselle lahjoittaa paalikääreen ostaja ja kaksi euroa Raisioagro ja TrioPlast.
Raisioagro haluaa pinkillä paalimuovilla nostaa esille naiset maatalouden tärkeänä voimavarana sekä kannustaa rintasyöpään sairastuneiden toipumista.
Tikkasilla ei ole lähisuvussa rintasyöpää, mutta he pitävät erinomaisena, että paalirahaa ohjautuu rintasyövän tutkimukseen.
Pinkkiä paalia on ollut Raisioagrolla myynnissä 2 500 rullaa. Pinkki paali on myös ympäristöystävällinen, koska muovia kuluu vähemmän paalia kohti. Yhdessä rullassa on käärintäkalvoa 1 900 metriä, mikä on 27 prosenttia enemmän verrattuna vakiokalvoihin. Tämä tarjoaa suuremman käyttömäärän pellolla sekä mahdollisuuden ajaa useampia paaleja pysähtymättä vaihtamaan rullaa eli aikaa säästyy. Kierrätettäviä kartonkeja ja rullia tulee vähemmän ja muovin materiaalikäyttö vähenee 16 prosenttia. Myös polttoaineen kulutus pienenee.
Raisioagro aikoo uusia kampanjan ensi vuonna. Tämän kesän pinkeistä rullista toivotaan kuvia Instagramiin tunnisteella #pinkitpaalit. Luvassa on palkintoja.