Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Iskelmäviikko kasvaa vuosi vuodelta

VIISIPÄIVÄINEN Iskelmäviikko on Kiuruvedellä nyt ohitse. Kaikki meni yli odotusten, kun tapahtuma veti taas väkeä himpun verran enemmän. Iskelmäviikon konserteissa oli kävijöitä yhteensä yli 43 000.
– Keskiviikkoiltana IskelmäAreenalle tuli paljon väkeä kuuntelemaan tuoretta tangokuningasta Marco Lundbergiä. Taisi olla koko historian paras keskiviikko meillä. Lauantai oli poikkeuksellinen, kun Jarkko Ahola veti väkeä kuin magneetti. Ahola oli meidän jokerikortti, joka on saanut valtavasti hehkutusta. Ideasta kiitos Matti Nuutiselle, iloitsee Iskelmäviikon ohjelmavastaava Juha Vartiainen maanantaina siivotessaan jälkiä Kuorevirran alueella.
Päiväkonserteista erityisesti Korsuorkesteri houkutteli paikalle yleisöä. Iskelmäviikon monipuolinen ohjelma tarjosi jokaiselle jotakin.

NYT tapahtuman järjestäjät miettivät jo tinkaan esiintyjiä ensi vuodelle, useita onkin jo varattu. Tapahtumaa halutaan kehittää vuosi vuodelta ja siksi kävijöiltä tullut palaute on enemmän kuin tervetullutta.
– Tänä vuonna muutamissa konserteissa oli ongelmia äänentoiston kanssa. Tilaamamme äänentoisto toimi, mutta valitettavasti muutama artisti käytti omaa miksaajaa ja heidän tekniikkansa petti, harmittelee Vartiainen.

TANSSI on iso osa Iskelmätapahtumaa. Sen takia TanssiAreenaan on panostettu paljon.
– Se toimii entistä paremmin. Lava on suurempi ja hakualueet ovat paremmat. Tanssileireiltä saimme aivan uutta väkeä Areenalle. Leireillä on ollut väkeä tungokseksi asti, joten leireille tarvitaan lisää tilaa.
Iskelmäviikko saa kiitosta siitä, että yleisöllä on mahdollisuus myös kuunnella konsertteja istualtaan. Toki osa kävijöistä haluaisi enemmän seisomapaikkoja.
– Istumakatsomoon tarvitaan lisää paikkoja. Meillä on nyt vajaat 700 istumapaikkaa, mutta tarvetta olisi tuhannelle paikalle. Vaikeinta on aina määritellä kuinka paljon iltakonsertteihin jätetään istumapaikkoja ja seisomapaikkoja.
Tänä vuonna karaoketeltan suosio oli huipussaan, kun pahimmillaan laulujonot venyivät jopa neljään viiteen tuntiin. Karaokepuoltakin on muutettava tulevaisuudessa ongelman poistamiseksi tulevaisuudessa.
– Talkooväki teki taas uskomattoman suuren työn tapahtuman onnistumiseksi, kiittelee Vartiainen.
Iskelmäorganisaatio on aloittanut jo juhlavuoden suunnittelun, kun vuonna 2018 tapahtuma viettää 20-vuotispäiväänsä.