Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Aulis Kärkkäisen keksimää hengitysharjoituslaitetta testattiin Rion olympialaisissa

KIURUVETISEN Aulis Kärkkäisen keksimä hengitysharjoituslaite oli Suomen olympiajoukkueen testissä Rion olympialaisissa.
Hengitysharjoituslaite WellO2:n vei Rioon suomalaisen olympiajoukkueen lääkäri Maarit Valtonen.
Hengitysharjoituslaite avaa ja kosteuttaa hengitysteitä sekä vahvistaa hengityslihaksia. Laitteen teknologia on kansainvälisesti patentoitu ja se perustuu säädettävän hengitysvastuksen sekä lämpimän vesihöyryn vaikutukseen.
Kärkkäinen kertoo, että laite soveltuu urheilijoiden lisäksi ihan tavallisten ihmisten ja perheiden käyttöön. Laite tulee apteekkeihin loka-marraskuun vaihteessa tänä vuonna.
Laitteen käytöstä on hyötyä hengitysvaikeuksista tai pinnallisesta hengityksestä kärsiville, kuorsaajille, ikääntyneille, urheilijoille tai ammatikseen ääntään käyttäville henkilöille.
WellO2 helpottaa hengittämistä avaamalla ja kosteuttamalla hengitysteitä sekä irrottamalla limaa. Laitteen tuottama lämmin höyry kosteuttaa limakalvoja auttaen elimistöä suojautumaan kuivan ja kylmän ilman, ilmastoinnin tai ilmansaasteiden aiheuttamalta rasitukselta.
WellO2 myös kuntouttaa ja vahvistaa hengityslihaksia sekä parantaa hengitystekniikkaa. Parempi ja tehokkaampi hengitys parantaa suorituskykyä ja edistää hyvinvointia.

HENGITYSHYVINVOINTILAITE on myös Suomen hiihtomaajoukkueen testattavana. Kärkkäinen oli esittelemässä laitetta hiihtäjille juhannuksen alla Vuokatissa.
Myös urheilijat voivat hyötyä WellO2-laitteen käytöstä, sillä voimakas ja pitkäaikainen kestävyysharjoittelu, harjoittelu kylmässä ja kuivassa ilmassa tai altistuminen kemikaaleille harjoitusympäristössä, voivat aiheuttaa hengitysvaikeuksia. WellO2 tukee urheilijoiden harjoittelua kosteuttamalla ja vahvistamalla limakalvoja, sekä lisäämällä hengityslihasten kestävyyttä ja kuntoa.

HYVINVOINTILAITTEEN taustalla on Kärkkäisen osaomistama Hapella Oy. Yhtiön toimitusjohtaja on FT Ilpo Olavi Kuronen, hallituksen puheenjohtaja on Aulis Kärkkäinen. Yhtiön on perustettu vuonna 2014.
Aulis Kärkkäinen ja hänen veljensä Olavi Kärkkäinen loivat Lunawood-firmasta maailman johtavan lämpöpuuvalmistajan. Veljekset möivät yrityksen pääomasijoittaja CapManille vuonna 2010. Aulis ja Olavi Kärkkäinen ovat olleet uuden kehittelijöitä koko ikänsä, he ideoivat muun muassa traktorityökoneiden pikakytkinjärjestelmän, joka pääsi Guinnessin ennätyskirjaan.