Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

KPA Unicon ja Renewa yhdistävät voimansa

ENERGIARATKAISUJEN toimittajat KPA Unicon ja Renewa yhdistävät voimansa yrityskaupalla, jossa KPA Unicon Group Oy ostaa Renewa Oy:n koko osakekannan. Järjestelyn tuloksena Suomen ja Euroopan Cleantech-kenttään muodostuu entistä vahvempi, uudistunut toimija, jonka ratkaisut mahdollistavat yhä vastuullisemman, kestävämmän ja kannattavamman energiantuotannon energia-, metsä- ja raaka-aineteollisuudessa.

KPA Unicon tuottaa kokonaisvaltaisia palvelu- ja teknologiaratkaisuja lämpö- ja voimalaitosprojekteihin
laitosten koko elinkaaren ajan. Ratkaisut hyödyntävät sekä bio- että fossiilisia polttoaineita korkealla
energiatehokkuudella. Renewa tarjoaa paikallisia energiantuotantoratkaisuja bio- ja jätepohjaisilla
polttoaineilla toimiville lämpö- ja voimalaitoksille.

YHDISTYMISEN myötä KPA Unicon nousee keskisuurissa lämpö- ja voimalaitoksissa Pohjoismaiden ja
Euroopan merkittävimpien toimittajien joukkoon.
– Pystymme jatkossa tarjoamaan asiakkaillemme entistä laajemman teknologiavalikoiman, kattavammat käyttö- ja huoltopalvelut sekä monipuolisemmat rahoitusratkaisut. Autamme asiakkaitamme intohimoisella ja vastuullisella tavallamme menestymään sekä tuemme heitä ympäristöystävällisessä, luotettavassa ja kannattavassa energiantuotannossa, sanoo KPA Unicon Group Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Kovanen.

VAAKA Partners Oy:n hallinnoimat rahastot ja yhtiön avainhenkilöt ovat olleet Renewan pääomistajia
vuodesta 2008.
– Renewa on omistuksemme aikana kasvanut ja kansainvälistynyt merkittävästi. Näemme, että nyt on oikea aika luoda Renewalle seuraava mahdollisuus kehittyä uuden omistajan myötä. KPA Unicon tarjoaa tähän erinomaiset edellytykset, toteaa Vaaka Partnersin osakas Ilkka Pentikäinen.
Osapuolten tavoitteena on saada yrityskauppa päätökseen tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä.

KPA UNICON työllistää 153 henkilöä, joista Kiuruvedellä on noin puolet. Renewalla on henkilöstöä noin sata.
KPA Unicon Group Oy osti Kiuruveden tehtaan kaksi vuotta sitten MW Powerilta. (MW Powerissa yhdistettiin Metson Heat & Power -liiketoiminta ja Wärtsilän Biopower-liiketoiminta vuonna 2008.) Kiuruveden tehtaan työntekijät ottivat uuden omistajan, perheomisteisen KPA Uniconin, myönteisesti vastaan. Toiminta muuttui suoraviivaisemmaksi, myös työt lisääntyivät, kommentoivat työmiehet Kiuruvesi-lehdessä heinäkuussa 2015. Tuolloin KPA Uniconin perustamisesta oli tullut kuluneeksi 25 vuotta. Ympyrä sulkeutui, sillä samana vuonna Sermetin perustamisesta oli kulunut 40 vuotta, Kiuruveden tehtaan juurethan ulottuvat Eino Tuppuraisen omistamaan metalliyritykseen.