Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Unelmakoulu käyttöön ensi vuonna

LUUPUVEDEN uuden koulun rakentaminen on aloitettu Nivalassa Jivaco Oy:ssä. Vuokrakoulu saapuu Luupuvedelle joulukuussa ja oppilaat pääsevät takaisin oman kylän kouluun alkuvuodesta.

LUUPUVEDELLÄ iloitaan, kun uusi vuokrakoulu on alkanut rakentua pala palalta. Viime syksynä oppilaat piirsivät unelmakoulustaan kuvia työskennellessään ahtaissa tiloissa vanhassa koulurakennuksessa. Uudempi koulurakennus laitettiin käyttökieltoon keväällä huonon sisäilman takia. Oppilaat siirrettiin väistötiloihin viime syksynä.
– Tämä on iso helpotus meille. Viimein saamme uuden koulurakennuksen. Moni ihminen on nähnyt vaivaa koulumme eteen. Olen yrittänyt olla positiivisin mielin, koska asioita ei kannata liikaa märehtiä.

ENSI keväänä meillä on toimiva oppimisympäristö, se on hyvä alku, kertoo koulunjohtaja Esko Huttunen.
Luupuveden koulun oppilaat ovat olleet nyt evakossa vuoden Nivan koulun ja yläkoulun tiloissa.
– Meillä oli viime syksynä nopea muutto, johon jokainen reagoi omalla tavallaan. Nyt teemme muuton rauhallisemmin. Alustavasti olemme suunnitelleet muuton tammikuulle, Huttunen kertoo.
Oppilaat ovat palaamassa tuttuun kouluympäristöön hyvillä mielin. He ovat päässeet suunnittelemaan uutta vuokrakoulua ja vaikuttamaan millainen uudesta oppimisympäristöstä tulee.
– Olemme jo tottuneet tähän keskustan ympäristöön, mutta Luupuvedellä meillä on niin paljon kaikkea tuttua. Jatkamme arkea siellä. Alkuun varmaan vähän juhlimme paluuta ja sitten taas koulutyö jatkuu, suunnittelee Huttunen.

VANHAT koulurakennukset säilytetään pihapiirissä. Käyttökiellossa olevaa rakennusta ei enää oteta opetuskäyttöön. Vanhempi rakennus säilyy jatkossakin opetustilana. Rakennuksessa on liikuntasali sekä käsitöiden ja teknistentöiden tilat.
– Luupuvedellä uusi ja vanha kohtaavat. Uuden opetussuunnitelman mukaisesti kunnioitamme perinteitä ja kylän historiaa. Koulu virkistää ja elävöittää koko kylän toimintaa. Uusi koulu on koko kylän yhteinen paikka. Tiloissa kyläläiset voivat harrastaa iltaisin ja viikonloppuisin.

LUUPUVEDEN uuden vuokrakoulun rakentaminen aloitettiin syyskuussa. Kaupunki teki kymmenen vuoden vuokrasopimuksen Jivaco Oy:n kanssa. Kustannukset ovat 100 000 euroa vuodessa.
Luupuveden uudessa koulurakennuksessa on kolme isompaa luokkatilaa sekä pienryhmätiloja ja opettajien tilat. Koulussa on myös valmistuskeittiö. Koulun huoneisto pinta-ala on 440 neliömetriä.
Koulurakennus kootaan paikan päällä kuudesta valmiista elementistä, jotka tuodaan Nivalasta rekka-autojen kyydillä.
– Elementit tuodaan Luupuvedelle joulukuun alkupuolella ja meidän puolesta koulu on valmis loppiaisen jälkeen, kertoo rakennusjohtaja Antti Vähäsöyrinki Jivaco Oy:stä.