Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Muikku maistui Martalle

MARTTA KÄRKKÄINEN söi muikkuja pari kourallista vanhustyökeskus Virranrannan muikkuvestivualeilla viime torstaina. Vestivualeilla soi haitarimusiikki, kun vanhukset nauttivat voissa paistetuista muikuista. Ikimuistoisen päivän takana oli perushoitaja Jussi Hyvönen.
Muikkuvestivualeista pääsivät nauttimaan kaikki talon 60 asukasta ja hoitajat. Perushoitaja Jussi Hyvönen keksi Virranrannan asukkaan, Mirjami Vartiaisen, kanssa järjestää koko talon iloksi Muikkuvestivualit.
– Mietittiin Mirjamin ruokaillessa, että ois se hyv-vee, vastapaistettu muikku. Rupesin heti toimeen ja nyt ollaan tässä. Moni näistä vanhuksista on ollut kalan kanssa tekemisissä ja osa saanut elannonkin siitä. Entisajan ruuat myös maistuvat heille paremmin, tietää Hyvönen.
Hyvönen hankki 20 kiloa muikkuja paikalliselta yrittäjältä. Muikkuja siivottiin edellisenä päivänä yhdessä vanhusten kanssa. Torstaina Mirjami Vartiainen pääsi pannun ääreen kokeilemaan, miltä muikkujen paistaminen tuntuu, kun edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo tovi.
– Oikein hyviä tuli näistä muikuista. Elämässäni olen monet muikut paistellut, sanoo Vartiainen muikkulautanen kädessään.
Muikut hankittiin Virranrannan virkistysrahaston kautta. Oma virkistystiimi järjestääkin kuukausittain mukavaa yhteistä tekemistä, kuten bingoa ja lauluhetkiä.
– Monenlaista suunnitellaan meidän ja asukkaiden virkineeksi. Nyt olemme pohtineet elokuvaillan järjestämistä popcornien kera, kertoo lähihoitaja Päivi Huttunen.