Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Kiuruvesi-lehti voitti paikallislehtikilpailun

KIURUVESI-LEHTI on voittanut Sanomalehtien Liiton järjestämässä paikallislehtikilpailussa kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan. Paikallislehtikilpailuun osallistui 88 lehteä ja 33 verkkopalvelua. Parhaat paikallislehdet palkitaan Sanomalehtien Liiton Suurilla lehtipäivillä Porvoossa torstaina 3.11.

TUOMARISTON mukaan Kiuruvedellä ilmestyvä lehti on virkistävän omaperäinen paikallislehti, joka panostaa tulevaisuuteen. Nuorisolla on näkyvä rooli lehdessä. Multimediallisuus luo printtilehteen uusia ulottuvuuksia, ja sitä hyödynnetään osaavasti. Kiuruvesi ei ainoastaan tuo paikallista näkökulmaa globaaleihin aiheisiin, vaan pyrkii rakentavaan journalistiseen sisältöön.
– Olemme iloisia voitosta, tämä on palkinto monivuotisesta lehden kehittämisestä ja sisältöön panostamisesta sekä tunnustus kaikille itsenäisille paikallislehdille, sanoo päätoimittaja Jaana Selander.
Kiuruvesi-lehden päätoimittaja on Jaana Selander, toimittaja Tiina Kilvensalmi, konttoritoiminnoista vastaa Pirjo Palo ja markkinoinnista Airi Leskinen. Toimittaja Anu Laitinen on ollut äitiyslomalla vuoden 2015 lopusta lukien.
Kiuruvesi-lehden levikki on 5637 (LT 2015).

KIURUVESI-LEHTI on perustettu vuonna 1953. Lehden omistaa toistasataa osakkeenomistajaa, joukossa on yksityisiä henkilöitä, yrityksiä ja yhteisöjä. Kiuruvesi-lehti ei kuulu mihinkään mediakonserniin.
Kiuruvesi-lehti on voittanut paikallislehtikilpailun aikaisemmin 10 kertaa 1960-1980-luvuilla. Lehti sai kunniamaininnan paikallislehtikilpailussa 2011.

PAIKALLISLEHTIKILPAILUN printtilehtiä arvioineessa raadissa oli 19 journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta ja kaksi graafisen suunnittelun opiskelijaa Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Raadin työtä ohjasivat journalismin lehtori Sari T. Tiiro ja vapaa toimittaja, medianomi Ida Kukkapuro. Verkkokilpailun raadissa oli viisi journalistiopiskelijaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulusta. Verkkoraadin työtä ohjasi toimittaja Antti Järvi.