KAUPUNKILAISTEN mielestä Kiuruvesi tarvitsee Iskelmäviikkoa, koska se tuo elämää ja maksavia asiakkaita kaupunkiin. Toisaalta osakeantiin ei olla niin innokkaita sijoittamaan, vaikka asia koetaankin hyväksi. Osakeanti on avoin kaikille ja kestää marraskuun loppuun saakka. Merkintähinta on 50 euroa osakkeelta, alin merkittävä määrä on 10 osaketta. Kiuruveden Iskelmä Oy:n osakkaat ovat Hannu Niskanen, Ilpo Brandt, Matti Nuutinen, Heikki Komulainen ja Yrjö Waarna.
TARVITSEEKO Kiuruvesi Iskelmäviikkoa? Pieni kyselykierros kaupungilla osoittaa, että aiheesta ollaan harvinaisen yksimielisiä.
– Ehdottomasti tarvitsee, aloittaa Erkki Piippo vastaamisensa.
– Iskelmäviikko näkyy positiivisena vilskeenä katukuvassa. Ihmisiä on silloin huomattavasti enemmän liikkeellä kuin normaalisti. Lisäksi kaupoille Iskelmäviikko on kuin toinen joulu. Tänne tulee paljon mm. karavaanareita, jotka jättävät euron jos toisenkin kaupunkiin. Osa on jopa koko viikon, eikä vain muutamaa päivää.
Piippo on tyytyväinen siihen, että karavaanareille on pidetty hinnat sopivan edullisina.
– Esimerkiksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla on kovemmat taksat. En ole itse käynyt, mutta olen tällaista tutuiltani kuullut. Lisäksi Iskelmäviikko on kaikin puolin viihtyisä tapahtuma ja onhan se monille laulajillekin ollut ponnahduslauta eteenpäin.
Piippo pitää hyvänä osakeannin järjestämistä, mutta ei ole suunnitellut itse osallistuvansa siihen.
Sami Myllynen ja Paavo Pikkarainen ovat samoilla linjoilla.
– Kyllähän se kaupunkia piristää, sillä muutenhan täällä tuppaa olemaan melko autiota, Myllynen vastaa.
– Minunkin mielestäni Kiuruvesi tarvitsee Iskelmäviikkoa. Se tuo paikkakunnalle paitsi ihmisiä, myös rahaa. Kyllähän se vaihtelu virkistää keskellä kesää.
OSAKEANTIA Pikkarainen ja Myllynen pitävät hyvänä, vaikkeivät aiokaan osallistua siihen.
– Varmasti se on ihan hyvä ratkaisu ja palvelee niitä, jotka sitä tarvitsevat. Mutta itse emme ole ajatelleet siihen lähteä.
Seppo Kanasen mielestä kesän suurtapahtuma hyödyttää koko kaupunkia.
– Ei se minua ainakaan häiritse, että Kiuruvedellä on edes kerran vuodessa kunnolla elämää. Lisäksi kaupat varmasti hyötyvät, kun asiakkaita riittää.
– Osakeantia pidän hyvänä, mutta tällä iällä ei enää jaksa lähteä siihen mukaan. Talkoolaiseksi voisin kyllä ruveta, mutta muut työt ovat olleet esteenä viime vuosina. Toivon mukaan tekijöitä piisaa jatkossakin, sillä onhan Iskelmäviikko sen verran hieno tapahtuma.
Muutama muukin, nimettömänä pysyttelevä vastaaja on samaa mieltä. Iskelmäviikkoa tarvitaan, koska se tuo mukanaan ihmisiä ja euroja sekä luo kaupungista positiivista kuvaa ulospäin.
– Eehän tiällä muuten oo juur mittään eekä kettään, kuuluu kommentti ohikulkijalta.
ISKELMÄVIIKKO on Thomassonin mukaan ”savolaisella, positiivisella huumorilla höystetty tapahtuma”.
– Brändiin kuuluu romanttinen, kaunis ja hieman naivistinenkin paikkakunta. Kiuruvesi on kuin suoraan jostain SF-filmistä. Todella kaunis paikkakunta maisemineen ja katuvarsineen, Thomasson kuvailee.
Thomasson kehuu koko tapahtumaa. Avajaiset, jossa jaetaan Juuret-mitali, on heti alkuun hyvän mielen kokoontuminen.
Thomasson myös nostaa esiin, kuinka runsaasti talkoolaisia on tekemässä viikkoa.
– Esimerkiksi karavaanarialueella on ihan oma meno päällä, josta huolehtii suuri määrä vapaaehtoisia, eivätkä tule esiin, kuten vaikkapa me juontajat.
Thomasson kertoo, että hän tapasi sattumoisin viime viikolla Anna Hanskin -konsertissa Helsingissä erään Masan, joka kertoi käyneensä Iskelmäviikolla viime kesänä ja tulevansa ensi kesänä uudelleen. Hän oli stadin kundi.
– Lupasin välittää Masan terveiset kiuruvetiselle!
THOMASSON huomauttaa niin ikään, että Iskelmäviikon osakkaat kantavat valtavan vastuun avaamalla oman lompakkonsa, että homma toimii.
– Veikkaanpa, että heidänkin motivaationsa kärsii, jos he edelleen saavat olla tapahtuman taloudellisina takaajina.
Myös kaupunki saisi ponnekkaammin reagoida Iskelmäviikkoon Thomassonin mielestä.