Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Iskelmän osakeanti jatkuu suotuisissa tuulissa

ISKELMÄ Oy:n osakeanti on voimassa tammikuun loppuun saakka. Iskelmäviikon osakkeita on merkitty nyt 700 kappaletta ja rahaa on koossa 35 000 euroa, kun yhden osakkeen merkintähinta on 50 euroa. Alin merkittävä määrä on 10 osaketta.
Iskelmäviikon ohjelmavastaava Juha Vartiainen uskoo, että tammikuun loppuun mennessä osakkeita merkitään vähintään minimimäärä, 800 kappaletta, maksimäärä on 1000 osaketta. 800 osakkeella koossa olisi 40 000 euroa.

ILTALYPSY on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat hankkineet Iskelmäviikon osakkeita. Yrittäjä Eetu Tikkanen kertoo heidän lähteneen hankkimaan osakkeita, että tapahtumalla olisi jatkoa. Ettei Iskelmäviikko loppuisi Kiuruvedeltä. Päätös ostaa osakkeita syntyi nopeasti ja helposti.
– Meillä asiakkaat lisääntyvät Iskelmäviikon aikana, tietysti asiakasmääriin ja tapahtumakävijöiden määriin vaikuttaa sää, jos sataa.
Iskelmäviikon aikana Kulttuuritalon ja lukion pihapiiriin on majoittuneena noin 100 karavaanaria, he käyttävät Iltalypsyn palveluja.
– Meillä on paljon vakioasiakkaita. Osa käy syömässä, osa hakee valmiin ruuan ja syö omassa vaunussaan. Muutoin tuo aika vuodesta olisi meillä aika hiljainen.

ISKELMÄVIIKON osakkeita on merkinnyt yli 30 eri osakkeen merkitsijää, joukossa on yrityksiä, yksittäisiä ihmisiä ja porukoita.
– Aivan viime viikkoina ihmiset ovat heränneet ja hankkineet osakkeita. Osakeanti on siis voimassa vielä tammikuun loppuun saakka, että jaossa oleva osakepotti saadaan kokonaan merkityksi, Vartiainen kertoo.
Vartiainen sanoo, että jos yksin 10 osakkeen ostaminen tuntuu liian suurelta, voi puuhata kaveriporukan, jolloin kustannus ei ole niin suuri yhdelle ihmiselle.
Ne, jotka ovat merkinneet osakkeita, saavat rahalleen jo ensimmäisenä vuonna vastinetta, 10 osakkeella saa iskelmäpassin koko tapahtuman ajaksi tai vaihtoehtoisesti kaksi kertta päivä- tai iltakonsertteihin. Tuotto on 15 prosenttia, kun passin arvo on keskimäärin 80 euroa.
– Jatkossa yhtiökokous päättää, millaista tuottoa osakkaat tulevat saamaan.
Juha Vartiainen huomauttaa, että osakepotista ei makseta vanhoja velkoja pois. Jäljellä olevalle 30 000 euron velalle on ennalta määritelty lyhennyssuunnitelma. Lainaa maksetaan Iskelmäviikon tuotosta. Osakepääomalla kehitetään tapahtumaa.

VARTIAINEN kiittelee myös kaupunkia, joka nosti yhteistyö- ja markkinointisopimusta 40 000 euroon. Tänä vuonna se oli 30 000 euroa. Esimerkiksi viime kesänä summa käytetiin kokonaisuudessaan talkoolaisten työpanoksen korvaamiseen.
Iskelmäviikon osakeanti käynnistyi lokakuun 10. päivänä ja se on voimassa tammikuun loppuun.
Iskelmäviikko julkistaa tulevan kesän ohjelmiston matkamessuilla Helsingissä tammikuussa. Uutta on muun muassa SenioriMestari-laulukilpailu.