Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Pankinmäki Rädylle kymppitonnilla

PANKINMÄKI eli niin sanottu Vanha Säästöpankin talo on myyty LVI-Asennus E. Räty Oy:lle 10 001 euron hintaan. Näin päätti valtuusto maanantaisessa kokouksessaan.
LVI-Asennus E. Räty Oy on ilmoittanut suunnittelevansa vanhaan Säästöpankkiin asuntoja ja toimistotiloja, samalla lämmitys ja sähköistys uusitaan. Rakennuksen ulkopuoli koristemaalauksineen kunnostetaan. Rakennuksen vierialueen maanpintaa muotoillaan rakennuksesta poispäin ja rakennuksen salaojitus uusitaan. Suunnitelmat ovat olemassa olevan asemakaavan mukaisia.
Valtuutettu Mauri Knuutinen (ps) kritisoi kauppahintaa liian matalaksi, se alittaa tontin arvon. Kauppahinta olisi ollut Knuutisen mukaan sopiva, jos se olisi asettunut 15 000–20 000 euroon.
Teknisen laitakunnan puheenjohtaja Tuomo Saastamoinen (kesk.) sanoi, että E. Räty Oy oli ainoa rakennuksesta ostotarjouksen tehnyt.
Valtuutettu Jouko Tenhunen (kesk.) muistutti, että kaupungilla ei ole rakennukselle käyttöä ja siitä on syytä päästä eroon.
– Tässä ostaja tekee kulttuuriteon sitoutuessaan säilyttämään rakennuksen, huomautti Tenhunen.
Myös Pentti Ahponen (vas.) oli sitä mieltä, että asia on syytä saada nyt päätökseen.
Kiinteistön tasearvo on 69 000 euroa ja ylläpitokulut noin 10 000 euroa vuodessa. Vuokratulot ovat olleet 1 700 euroa. Vuokratulot eivät kata ylläpito- ja huoltokustannuksia.
Asemakaavassa rakennus on merkitty suojeluttavaksi rakennukseksi. Kulttuurihistoriallisesti, rakenteellisesti tai taajamakuvan kannalta Pankinmäki on luokiteltu arvokkaaksi rakennukseksi, jonka ominaispiirteet tulee korjaustöissä säilyttää.