Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

Huudettavana paljuelämys

YHTEISVASTUUKERÄYS alkaa 5. helmikuuta ”orjamarkkinoilla”. Jani Nykänen lahjoitti huutokauppaan paljunsa viikonlopuksi. Palju ja muut elämykset huutokaupataan seurakuntatalossa. Kaikki tuotot lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykseen.

SUOMESSA yhteisvastuuvarat käytetään ihmiskaupanuhrien auttamiseen. Seurakunta järjestää ”orjamarkkinat”, joissa huutokaupataan yksityisten ja yrittäjien palveluita. Tuotot lahjoitetaan
Yhteisvastuukeräykseen.
Jani ja Tiina Nykänen lahjoittivat huutokaupattavaksi vuokrapaljunsa viikonlopuksi, koska he haluavat auttaa ja olla mukana seurakunnan toiminnassa.
– Auttaminen on lähellä sydäntämme. On mukava, että saamme olla mukana Yhteisvastuukeräyksessä. Pienellä palveluksella voi tuottaa ison ilon yhteiskunnalle. Nyt kaikki yrittäjät, ottakaahan itseänne niskasta kiinni ja lähtekää touhuun mukaan, kannustaa Jani Nykänen.
Nykäset lahjoittivat paljuelämyksen huutokauppaan, mutta lahjoitus voi olla mitä vain. Vaikka kaupassakäynti, siivousapu tai lenkkiseuraa lenkkipolulle.
– Kun vuokrapaljumme ovat kotosalla, rentoudumme koko seitsenhenkinen perhe paljun lämmössä. Paljun jälkeen olo on kuin olisi hierojalla käynyt, Jani Nykänen kertoo.

HUUTOKAUPPAAN voi ilmoittautua tammikuun loppuun saakka. Orjamarkkinat järjestetään Yhteisvastuukeräyksen avajaisjumalanpalveluksen jälkeen. Jumalanpalveluksessa siunataan yhteisvastuukerääjät. Samalla siunataan Ulla-Sisko Jauhiainen. Hän lähtee lähetystyöhön Namibiaan.
– Nämä ovat leikkimieliset orjamarkkinat, joissa myös herätellään ajattelemaan nykypäivän ihmiskaupan uhreja. Kiuruvedelläkin hyväksikäytetään toisen ihmisen heikkoutta ja puolustuskyvyttömyyttä, kertoo diakoni Tanja Reinikainen.
Kaikki ovat tervetulleita huutokauppaan hankkimaan itselleen elämyksiä tai apua arkeen. Meklarina toimii Maija-Leena Kemppainen. Samalla tarjotaan kansainvälinen lounas.
Yhteisvastuukeräyksen konsertti järjestetään kirkossa 4. helmikuuta, jolloin kolehti kannetaan keräyksen hyväksi. Lipaskeräys toteutetaan kevään aikana kaupoissa.
Nykästen perhe osallistuu myös lipaskeräykseen jalkautumalla kauppoihin. Tänä vuonna myös perheen rippikouluikäinen Nanni Nykänen lähtee mukaan lipaskerääjäksi.
– Kaikki lapsemme ovat käyneet seurakunnan perhe- ja päiväkerhossa, ne ovat aivan mahtava juttu lapsiperheille, kiittelee Tiina Nykänen.
Seurakunta on aina ollut osa Nykäsen perheen elämää, mutta Jani Nykäsen sairastumisen myötä seurakunnan toiminta tuli entistä läheisemmäksi.
– Sairastuminen herätti elämään toisella tavalla. Joudun käymään paljon sairaalassa ja alussa syöpäepäily säikäytti kovasti. Sairaus ei ollutkaan syöpää, mutta se vie minut äkillisesti huonoon kuntoon. Olen huomannut, että seurakunnan merkitys on kasvanut elämässäni, Jani Nykänen kertoo.

PERINTEINEN Yhteisvastuumäkitapahtuma järjestetään laskiaissunnuntaina kirkon mäellä.
Maaliskuussa Kiurusalissa vierailee Rautavaaran Sirkus. Sirkuspäivätapahtuman seurakunnan kanssa järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja kaupunki. Virsimaratoniin kokoonnutaan seurakuntatalolle maaliskuussa.