Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Pelaajan urapolulle kotikunnasta

KIURUVEDEN Luomu-Wolley, Pihtiputaan Ploki, LiigaPloki, Pihtiputaan lukio sekä Kiuruveden lukio aloittavat laajamittaisen yhteistyön lentopalloilijan urapolun luomiseksi Ylä-Savoon ja Keski-Suomeen. Yhteistyön kautta luodaan reitti juniori- ja aikuispelaajille kattamaan kaikki naislentopalloilun sarjatasot.
Kiuruvedellä yhteistyön tuoma toiminta alkoi hiljalleen vuodenvaihteen jälkeen. Lentopallo tulee yhdeksi valinnaisaineeksi lukion opintokokonaisuuteen. Käytännössä puhutaan aamutreeneistä, joihin lentopallolinjan valinnut oppilas osallistuu.
– Alkuvaiheessa treenit koskevat pääsääntöisesti lukiossa opiskelevia lentopalloilijoita, mutta jatkossa toivomme, että yhteistyökuviota voisi laajentaa koskemaan myös yläkoulun oppilaita, kertoo Piippo.
Aamutreenit tullaan toteuttamaan siten, että ne vastaavat vaatimustasoltaan 1-sarjan tasoa.
– Kiuruveden Luomu-Wolley lähtee tavoittelemaan naisten 1-sarjapaikkaa viimeistään kaudelle 2018-2019. Joko sarjapaikka saadaan liitosta anomalla jo ensi kaudelle tai sitten se haetaan pelaamalla kaudelle 2018-2019, Piippo kertoo.
LuomuWolley voi anoa 1-sarjapaikkaa Lentopalloliitolta jo kaudelle 2017-2018. Piipon mukaan siitä tehdään kysely nykyisille sarjan joukkueille ja jos sarjaan jää vajausta joukkueista, on alemmassa sarjassa pelaavalla joukkueella mahdollisuus nousta korkeampaan sarjaan.
– Sarjaan pääsy vaikuttaa myös talouteen, sillä pelaaminen 1-sarjassa melkein tuplaa kulut. LuoWolla on tältä osin hyvä tilanne ja pelaajamaksutkin ovat varmaan edullisimmasta päästä, Piippo kertoo.
– Talkoolaisille kuuluu myös todella suuri kiitos. Toivomme, että yhteisty jatkuu. Ilman talkoo-porukkaa meillä ei olisi näin hyvin toimivaa joukkuetta, Piippo ja Remes lisäävät.

KIURUVEDEN lukioon luodaan Pihtiputaan lukion lentopallolinjan haaralinja luomalla Kiuruvedellä pelaaville pelaajille mahdollisuus opiskella ja asua pelipaikkakunnallaan. Kiuruveden lukiossa lentopallo-linjan voi valita syksystä 2017 lähtien.
Pihtiputaan lukio vastaa jatkossakin naisten 2-sarjajoukkueen ja Pihtiputaan lentopallolinjan toiminnasta yhteistyössä Pihtiputaan Plokin kanssa. LiigaPloki jatkaa toimintaansa naisten mestaruusliigassa. Yhteistyön kautta luodaan mahdollisuus pelaajille siirtyä taitotasoaan edellyttävälle sarjatasolle.
– Yhteistyön myötä meille aukenee vapaa pelaajasiirto joukkueiden välillä. Näin voimme peluuttaa myös Pihtiputaan pelaajia, kertoo Antti Remes.
– Jos sarjanousu pitää hakea pelaamalla, niin meillä on todella vahva joukkue ja tarpeen tullen voimme ottaa vahvistuksia.
Pelaajavaihdon myötä Molempien paikkakuntien lahjakkailla pelaajille on mahdollisuus nousta sarjassa vaikka niin sanottu oma joukkue ei vielä olisikaan nousemassa.
– Kiuruvetisillä on näin mahdollisuus päästä pelaamaan mestaruusliigaan ja puolestaan pihtiputaalaisilla 1-sarjaan, sitten kun paikka on ensin saatu, Piippo kertoo.
Joukkueiden välisistä pelaajavaihdoista on tehtävä ennakkoilmoitukset. Vaihdot toteutetaan siten, että pelaaja siirtyy korkeammassa sarjassa pelaavaan joukkueeseen. Vaihdot voidaan myös tarpeen tullen purkaa.