Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Kiuruvedellä 103 kuntavaaliehdokasta

KIURUVEDELLÄ on kevään kuntavaaleissa 103 ehdokasta. Puolueet jättivät ehdokaslistat keskusvaalilautakunnalle tänään kello 16 mennessä. Keskustalla on eniten ehdokkaita, kaikkiaan 35, seuraavaksi eniten on ehdokkaita vasemmistoliitolla ja kokoomuksella, molemmilla 26 ehdokasta. Perussuomalaisilla on 7 ehdokasta, sosialidemokrtaaeilla 5 ja kristillisdemokraateilla 4.
Edellisissä kuntavaaleissa Kiuruvedellä oli ehdokkaita 111, laskua ehdokasmäärässä on noin 7 prosenttia. Vasemmistoliitolla oli vuoden 2012 vaaleissa 30 ehdokasta, keskustalla 31, kristillisdemokraateilla 5, sosialidemokraateilla 5, perussuomalaisilla 7 ja kokoomuksella 33.
Keskustalla on valtuustossa 16 paikkaa, kokoomuksella 8 paikkaa, vasemmistoliitolla 7 paikkaa, perussuomalaisilla 3 paikkaa, kristillisdemokraateilla 1 paikka. Kiuruveden valtuusto on jatkossa 33-paikkainen.

VASEMMISTOLIITTO: liikuntapaikkojen hoitaja Pentti Ahponen, perhepäivähoitaja Sirkka-Liisa Boisman, liikuntapaikkamestari Ilpo Hiltunen, graafinen toimihenkilö, kotiavustaja Jaana Hyvärinen, eläkeläinen Lauri Hyvönen, lähihoitaja, eläkeläinen Anna-Liisa Härkönen, hitsaaja Jorma Kortelainen, kokki Erkki Kumpulainen, eläkeläinen Marja-Leena Kärkkäinen, laskutussihteeri Maarit Laaksorinne, opiskelija Roope Laaksorinne, kodinhoitaja, eläkeläinen Leena Leskinen, hitsaaja Pasi Lonkila, rakennusmies Miika Lång, sekatyömies Marko Nikkinen, lähihoitaja Ulla Niskanen, lähihoitaja Piritta Nousiainen, eläkeläinen, sähköasentaja Tuomo Pesonen, levyseppä hitsaaja Sami Piippo, kassanhoitaja, merkonomi Sirpa Piippo, lähihoitaja Tiina Piippo, palomies Rauno Pikkarainen, eläkeläinen Tuomo Rönkkö, ensihoitaja Kirsi Tenhunen, eläkeläinen Leena Tikkanen, eläkeläinen Taisto Niiranen.

KESKUSTA: kansanedustaja, maatalousryittäjä Hannakaisa Heikkinen, maaseutuyrittäjä Sami Heinonen, eläkeläinen Olavi Hiltunen, maatalousyrittäjä Kaisa Huttunen, sairaanhoitaja Kati Huttunen, seurakuntapastori Pasi Hyytiäinen, maatalousyrittäjä, merkonomi Irja Jokitalo, ravitsemuspäällikkö, eläkeläinen Helena Juntunen, maanviljelijä, toiminnanohjaaja riistanhoitoyhdistys Risto Juntunen, metsätalousinsinööri Juha Kastarinen, TMH, kansalaisopiston rehtori Maija-Leena Kemppainen, agrologi, maatalousyrittäjä Mikko Kemppainen, röntgenhoitaja Harri Keskitalo, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Mira Kokkonen, yrittäjä Anni Kulhomäki, maanviljelijä, eläkeläinen Eero Kyllönen, eläkeläinen Risto Kärkkäinen, kapteeni evp Tuomo Kärkkäinen, maatalouslomittaja Minna Lapveteläinen, karjanhoitaja Tiia-Maria Malinen, maa- ja metsätalousyrittäjä Juha Nieminen, eläkeläinen Seppo Niskanen, yrittäjä Kari Nousiainen, maanviljelijä Juha Partanen, maatalousyrittäjä Tapani Pennanen, yrittäjä Mikko Remes, maanviljelijä, agrologi (YAMK) Kai Ruhanen, hankevastaava Kari Saastamoinen, lehtori, FM Tommi Tikka, maanviljelijä Tuomo Tikka, agrologi (AMK) Emmi Tikkanen, opiskelija Heli Tikkanen, maatalousyrittäjä Jari Tikkanen, maanviljelijä, tilitoimistoyrittäjä Sisko Toivanen ja eläkeläinen Veijo Tuomi.

KRISTILLISDEMOKRAATIT: yrittäjä, kotiäiti Maitta Grönfors, esimies, TtM Anne Huttunen, lähetystyöntekijä, kirvesmies Heikki Kumpulainen ja agrologi (AMK), sihteeri Milka Taivassalo.

SOSIALIDEMOKRAATIT: teleasentaja, eläkeläinen Toivo Karjalainen, valimotyöntekijä, pääluottamusmies Reijo Kumpulehto, sähköasentaja Ari Pietikäinen, koulunkäynnin ohjaaja Virpi Toppinen, metallimies, eläkeläinen Juhani Turunen.

PERUSSUOMALAISET: sirkkelisahuri Pekka Ahonen, vastaava työnjohtaja Kauko Huttunen, elintarvikemyyjä Mauri Knuutinen, rakennusmies Vesa Niskanen, yrittäjä Vilho Ruotsalainen, kaivosmies Tapio Saastamoinen ja maatalouslomittaja Juha Tapaninen.

KOKOOMUS: maatalouslomitta Andrei Agonen, yrittäjä, terveydenhoitaja Tarja Arbelius, maatalousyrittäjä Rauno Autio, sairaanhoitaja, hoivakodin johtaja Anne help, tarjouslaskija Mikko Huusko, maatalousyrittäjä Soile Kansanniva, toimitusjohtaja, yrittäjä Tuija Kastari, maatalouslomittaja, eläkeläinen Keijo Kekäläinen, kiinteistöpäällikkö, yrittäjä Ahti Kilvensalmi, eläkeläinen, varastonhoitaja Voitto Kämäräinen, yrittäjä Ari Kärkkäinen, opettaja, emäntä Sari Lappalainen, talonrakentaja, ylioppilas Markus Linninen, emäntä, lähihoitaja Tanja Mähönen, yrittäjä Raimo Partanen, maatalousyrittäjä Katariina Pekkala, yrittäjä Janne Peltola, rehtori Maarit Pennanen, markkinointiasiantuntija Eveliina Pölkki, yrittäjä Eeropekka Remes, yrittäjä Arto Saharinen, tehdaspäällikkö Arto Tikkanen, yrittäjä Jari Tikkanen, YTM, sosiaalipsykologi Maarit Tikkanen, maatalousyrittäjä Tuula Tikkanen, yrittäjä, eläkeläinen Aimo Väisänen.