Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Jaana Selander

Pro Kiuruvesi -palkinto Kiuruveden Urheilijoille

KIURUVEDEN Urheilijoiden puheenjohtaja Kari Saastamoinen saattoi todeta alkusanoikseen vain, että: voi mahoton, kun hän vastaanotti LC Kiuruveden Pro Kiuruvesi -palkinnon. Palkinto ojennettiin klubin 60-vuotisjuhlassa Kiurusalissa perjantaina.

PRO Kiuruvesi -palkinnon arvo on 2000 euroa. Kari Saastamoinen lupasi käyttää summan lasten ja nuorten liikuntakoulujen hyväksi, että liikunnan harjoittaminen olisi kaikille mahdollista.
Pro Kiuruvesi -palkintoa LC Kiuruvesi on jakanut vuodesta 1990 lähtien, viiden vuoden välein. Palkinto ideoitiin, kun Eero Lämsä oli klubin presidenttinä.
Palkinnon ajatuksena on nostaa esiin yksityinen henkilö tai yhteisö poikkeuksellisesta työstä Kiuruveden eteen.
– Kiuruveden Urheilijat tarjoaa monipuolisen ja innostavan tavan aloittaa kuntourheilu. Kylänraiteilla olemme havainneet juoksukoulun tulokset, kun vastaan tulee liikkuvia ryhmiä. Urheilijoiden valikoimassa on juoksua, hiihtoa, kahvakuulaa, sählyä, suunnistusta. Te, Urheilijat, olette saaneet uusia kiuruvetisiä mukaan liikkumaan, tuotte hyvää mieltä ja hyvän olon tunnetta kaikille kiuruvetisille, perusteli lion Ahti Siponen palkinnon myötämistä Urheilijoille.
Urheilijat vetävät myös Tartu työhön -hanketta kaupungin ja työvoimahallinnon kanssa.
– Pyritte hakemaan työmahdollisuuksia työttömille, luotte elämän uskoa moneen perheeseen työn kautta. Toteutatte lionsaatetta, sen perimmäistä sisältöä, kiuruvetisten parhaaksi, jatkoi Siponen.

KIURUVEDEN Urheilijat on perustettu 6.6.2011.
– Kun seuraa perustettiin Osuuspankin kerhohuoneessa, ideana oli yhdistää voimavaroja liikunnan ja urheilun saralla Kiuruvedellä. Taisin todeta silloin, että tämä on parasta Kiuruvedellä sitten Lonkilan vuoden 1952 olympiavoiton. Olen edelleen samaa mieltä, totesi Saastamoinen kiitospuheessaan.
Erityisen kiitollinen Saastamoinen oli siitä, että palkinto tulee paikkakunnan hyväksi tehdystä työstä, sillä Urheilijoiden perustamismottona oli – liikuntaa paikkakunnan parhaaksi
Tänä päivänä Urheilijat tarjoaa liikuntaa vauvasta vaariin, seurassa on kilpaurheilijoita ja kuntourheilijoita. Kilpailujen järjestämisestäkin on jo kokemusta. On järjestetty maakuntaviesti, SM-kisat, on oltu mukana myös Iisalmessa viime kesänä yleisurheilun SM-kisojen järjestelyissä.
Menestystäkin on tullut SM-, EM- ja MM-tasolla niin, ettei puheenjohtaja ole enää mitaliluvuissa mukana.
– Tilanne on niin hyvä, ettei koskaan aikaisemmin Kiuruveden historiassa. Huippulahjoja koko Suomen yleisurheilulle ovat pikajuoksija Sara Francis ja moukarinheittäjä Tommi Remes. Remes tähtää Tokion olympialaisiin 2020.
– Porukkamme pyörii, missä tapahtuu, ainakin järjestysmiehinä, jos ei muuta. Tämän mahdollistaa vain ja ainoastaan yhteen hiileen puhaltaminen., jatkoi Saastamoinen.

KIURUVEDEN Urheilijoissa on noin 350 jäsentä, viikkotasolla Urheilijat liikuttaa eri ryhmissä noin 200 ihmistä, liikuntakerhoissa on 30–50 lasta, juoksuporukkaa on yksi linja-autollinen, kahvakuulassa 50–60 aktiivia.
Viime vuonna Urheilijoiden palkkalistoilla oli 44 eri henkilöä, kolme vakituista työntekijää, 5 kesätöissä, 36 pitkäaikaistyötöntä oli palkkatukityössä.