Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kunnanlääkärit laajentamassa Sonkajärvelle

KIURUVEDELLÄ vuoden alkupuolella lääkäripalvelut aloittanut Kunnanlääkärit Kiuruvesi Oy on laajentamassa toimintaansa Sonkajärvelle.
– Kyselyjä on tullut ympäristöstä koko ajan ja Kiuruveden positiivinen, joskin lyhyt, kokemus antaa uskoa toimintamalliin, kertoo lääketieteen lisensiaatti Sami Salminen Kunnanlääkäreistä.
Sonkajärvelle Kunnanlääkärit perustavat ihan oma yrityksen.
– Luonnollisesti kuitenkin saamme ns. synergiahyötyjä. Sonkajärvelle tulee omat lääkärit (neuvottelut meneillään) ja tulemme palkkaamaan myös palvelupäällikön.
Salminen huomauttaa, että Sonkajärvelle laajentaminen on varsin alkuvaiheessa, tiloistakaan ei ole vielä tehty vuokrasopimusta, eikä näin ollen lupaa aseman perustamiselle aluehallintovirastolta ole haettu.
– Kuten Kiuruvedellä, yritys tulee olemaan paikallinen ja jättämään verojäljen Sonkajärvelle. Omistajat ovat suomalaisia joten verot jäävät 100 % Suomeen.

KUNNANLÄÄKÄRIT on tarjonnut kiuruvetisille ja Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän muiden jäsenkuntien (Iisalmi, Sonkajärvi ja Vieremä) asukkaille samat perusterveydenhuollon palvelut kuin Ylä-Savon Sote -kuntayhtymä tammikuusta alkaen. Kunnanlääkäreiden tulo Kiuruvedelle liittyi kuntayhtymässä vuoden alusta käynnistyneeseen sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauskokeiluun, jossa asiakas voi valita julkisen, yksityisen tai järjestön tarjoaman sotepalvelun kaikissa samaan hintaan.
Kunnanlääkärit pyörittää Kiuruvedellä toimintaa kolmen lääkärin (kaikki osakkaita) ja palvelupäällikön voimin. Kunnanlääkäreillä on jo toistatuhatta rekisteröityä asiakasta.
Kunnanlääkärit Kiuruvesi tarjoaa perusterveydenhuollon lääkärin ja hoitajan vastaanottopalveluita. Röntgen-, laboratorio, jalkaterapia- ja fysioterapeuttipalvelut yritys ostaa ulkopuolisilta toimijoilta.