Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Kiuruvesilehti

Poliisi tutkii nuorison huumevyyhtiä Kiuruvedellä

POLIISI on tutkinut Kiuruvedellä viime vuoden kesästä alkaen nuorten ja alaikäisten huumausaineiden käyttöä. Asiassa on kuultu epäiltynä puolenkymmentä henkilöä, pääasiassa nuoria aikuisia. Kuultavat ovat selvittäneet hyvin tutkittavana olevaa asiaa. Joitakin henkilöitä juttuun liittyen on vielä kuulematta.

POLIISI tiedottaa asiasta sen ollessa keskeneräinen, koska vanhempien on hyvä tietää tästä konkreettisesta nuoria koskevasta vaarasta. Kiuruvedellä rippikouluikäisten parissa on ollut ja on saatavilla huumausaineita ja yksittäiset alaikäiset ovat myös käyttäneet niitä. Piireissä, jossa on käytetty huumeita, on käytetty ja käytetään myös kovimpia Suomessa saatavilla olevia huumeita ja huumausaineiksi luettavia lääkkeitä.
Vanhempien tulee kiinnittää huomiota siihen, kenen tai keiden seurassa heidän lapsensa liikkuvat. Myös alkoholin ja tupakan suhteen on hyvä olla tiukka, sillä niiden käyttö alentaa kynnystä kokeilla huumausaineita. Huumeiden käyttö Kiuruvedellä on liittynyt tyypillisesti nuorten juhlintaan, tilanteisiin, joissa suuri osa nuorista on käyttänyt alkoholia ja tupakkaa. Kannabiksen käyttäjistä lähes kaikki polttavat tupakkaa, kaikki tupakan käyttäjät eivät kuitenkaan ole kannabiksen käyttäjiä.

POLIISI tutkii ja valvoo huumausaineiden ja alkoholin käyttöä. Jos yleisöllä on havaintoja meneillään olevasta huumeiden käytöstä tai alaikäisten alkoholin käytöstä, tulee niistä ilmoittaa hätäkeskukseen. Lisäksi, jos päihteitä käyttävä henkilö on alaikäinen, voi kuka tahansa tehdä tapahtumasta lastensuojeluilmoituksen, jos nuoren henkilöllisyys on tiedossa. Poliisi ottaa mieluusti tietoa vastaan kaikkeen huumausaineiden käyttöön liittyen, myös Kiuruvedeltä.

POLIISILLE voi ilmoittaa jälkikäteen tällaisista tapahtumista tai niihin liittyvistä tiedoista Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 (tallentaa soiton), vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai nettivinkkinä https://www.poliisi.fi/nettivinkki. Asian tiimoilta voi lähestyä myös nettipoliiseja sosiaalisessa mediassa.