Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kansalaisopistossa virkistyy ja oppii

ELÄKELÄINEN Anja Laukkasen posliini- ja lasitöitä on esillä Kiuruveden kansalaisopiston kevätnäyttelyssä Kulttuuritalossa. Laukkanen on kulkenut talvena aikana lasinsulatus-, tiffanny- ja posliinimaalauskurssilla. Kaikkia näitä kursseja on vetänyt Milja Lamminaho jo useamman vuoden ajan. Laukkanen on osallistunut myös karaokepiiriin.
Anja Laukkaselle kansalaisopiston kurssit tarjoavat piristystä ja sosiaalista kanssakäymistä muiden kurssilaisten kesken. Käsityökursseilla on hirmuisen hyvä yhteishenki. Lamminaho vahvistaa, että käsityökursseilla juttu lentää.
– Uudet harrastajat otetaan mielellään vastaan, viestittää Lamminaho.
Samaa tarinaa kertoo maalaus- ja taidekursseja jo useamman vuoden käynyt Sisko Laitinen. Kansalaisopistossa maalauksen opiskelu tarjoaa henkireiän ja iloa uuden oppimisesta.
– Ja täytyyhän se joki harrastus olla eläkepäivinä, lisää Sisko Laitinen.
Myös Sisko Laitinen on eläkkeellä, hän kävi Laukkasen tavoin kansalaisopiston kursseilla myös työelämässä ollessaan.
Laitiselta on näyttelyssä esillä realistisia öljymaalauksia, hän haluaisi käyttää jatkossa isommin pensseliä ja kulkea kohti modernimpaa ilmaisua. Opettaja Raili Heikkinen sanoo, että oman tyylin ja suunnan etsimiseen voi mennä aikaa ennen kuin se löytyy.

KANSALAISOPISTON käsityönopettaja Leena Särkelä kertoo, että valtaosa kansalasiopiston kurssilaisista on eläkeläisiä, mutta joukossa toki muutamia nuoriakin. Myös miehet ovat vähemmistönä ja heitä toivottaisiinkin enemmän mukaan, samoin kuin nuoria.
– Kevätnäyttely on hienoa asia opiskelijoille, kun he saavat aikaansaannoksiaan näytteille, näyttely voi innoittaa myös uusia ihmisiä tulemaan mukaan eri kursseille, Särkelä toteaa.

KIURUVEDEN kansalaisopiston näyttelyssä Kulttuuritalossa on esillä muun muassa maalauksia, posliinia, tiffanytöitä, lasinsulatustöitä, puutöitä, käsitöitä, hopeatöitä, koruja, rintaliivejä ja kaksi mopoa. Näyttely on avoinna lauantaina 29.4. kello 10-15, sunnuntaina 30.4. klo 10-15, maanantaina 1.5. klo 10-15 ja tiistaina 2.5. klo 10-19.

KIURUVEDEN kansalaisopisto on perustettu vuonna 1963 ja on tarjonnut kuntalaisille jo 54 vuoden ajan monipuolisesti itsensä kehittämis- ja sivistämispalveluita.Kansalaisopisto on yleissivistävää opetusta antava, valtionavustusta saava oppilaitos, jossa opiskelee vuosittain noin 1200 opiskelijaa, joista alle 16-vuotiaita on yli 300. Opetustuntimäärä on n. 7000 tuntia ja kurssi­tarjonnassa on valittavina keskimäärin 250 opintoryhmää, kurssia tai luentoa.