Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Iskelmätoimisto muuttaa linja-autoaseman kiinteistöön

ISKELMÄVIIKON toimisto avaa ovensa linja-autoaseman kiinteistössä maanantaina 15. päivänä toukokuuta. Uusi toimisto mahdollistaa entistä paremman Iskelmäviikon asiakkaiden palvelun, sanovat tapahtumakoordinaattorit Meeri Oja ja Timo Marjoniemi.

SIJAINTI palvelee paremmin myös karavaanareita, sillä tulevana kesänä suurin osa karavaanaripaikan etukäteen varanneista matkaa suoraan varatulle paikalleen Kuorevirran alueelle. Kuorevirralle karavaanareille on varattu aivan oma palvelupiste.
Aikaisempina vuosina karavaanarit ovat jonottaneet paikkojaan ABC-liikenneasemalla, joka on ruuhkautunut.
– Ne, jotka eivät ole paikkaansa varanneet ennakkoon, tulevat sitten asioimaan tänne toimistoon, sanoo Meeri Oja.
– Myös lukion pihapiiriin majoittuvat hakevat paikkansa tästä, jatkaa Oja.
Timo Marjoniemi sanoo, että ennakkoon paikkansa varaa noin 85 prosenttia karavaanareista, joten ruuhkia ei pitäisi muodostua linja-autoaseman seudulle.
– Toisaalta tässä on hyvin parkkitilaa niin rakennuksen etu- kuin takapuolellakin, jatkaa Marjoniemi.
Tähän mennessä karavaanareita on ilmoittautunut iskelmätoimistoon 464, se on parikymmentä enemmän kuin vastaavana aikana viime vuonna.
– Optimimäärä on 700 karavaanaria, siihen päälle voidaan vielä ottaa noin 100 karavaanaria ja alueet ja paikat pysyvät vielä laadukkaina, Marjoniemi toteaa.
– Sen jälkeen meidän pitää myydä eioota, eihän se niin tavatonta ole, että festari on loppuunmyyty.
Osa karavaanareista varaa haluamansa paikan jo edellisenä kesänä ja viimeistään tammikuussa.

TIMO Marjoniemi ja Meeri Oja ovat tehneet Iskelmäviikkoa 2017 jo viikkoja. Marjoniemi viime joulukuusta ja Oja huhtikuusta. Timo Marjoniemi toimi viime vuonna karavaanarivastaavana, hän on koulutukseltaan restonomi ja opiskelee musiikkia Oulussa. Meeri Oja on matkailurestonomi, hän teki opiskeluun kuuluvan harjoittelun Iskelmäviikolla vuonna 2014, seuraavana kesänä hän oli lyhyemmän jakson töissä ja viime kesänä teki jo töitä koko kesän tapahtumakoordinaattorina.

ISKELMÄVIIKON ohjelmistoon ei ole tullut muutoksia. Uutta on, että IskelmäAreena kasvaa pituutta 15 metriä. Se mahdollistaa sen, että sateen sattuessa kaikki mahtuvat katoksen alle. Anniskeluravintola on erillinen teltta, josta näkee esiintymislavalle, mutta melun ei pitäisi nyt häiritä ihmisiä, jotka haluavat kuunnella musiikkia. Teltan pituuden kasvattaminen antaa mahdollisuuden myös lisätä tuoleja 300–400.

TÄMÄN kesän tapahtumaa tehdään jo vahvasti ensi vuotta silmällä pitäen, jolloin Iskelmäviikko juhlii 20-vuotistaivaltaan.
– Ensi vuoden juhlista sitten myöhemmin, mutta se on selvää, että vuoden 2018 kesään satsataan, mikä näkyy muun muassa ohjelmistossa, Marjoniemi valottaa.

ISKELMÄTOIMISTON miehitys saa kolmannen vahvistuksen kesäkuun alusta, kun remmiin astuu Miia Blomberg. Heinäkuun alusta toimistolle tulee edelleen lisää nuoria palvelemaan asiakkaita.
Talkoolaisia on tänäkin kesänä noin 300.
– Suuren loven talkoolaisiin tekee Kyösti Pennasen poismeno viime vuonna. Pennanen vastasi anniskelusta, Marjoniemi sanoo.
Pennasen tonttia hoitaa nyt Tuula Ruotsalainen-Piippo, hän on ollut mukana anniskelupuolella kahtena kesänä.
– Nuorta verta kaivataan mukaan talkoolaisiin, otamme mielellämme vastaan pieniä yhdistyksiä ja ihan yksittäisiä ihmisiä. Työvuorojen mukaan saa sitten lippuja konsertteihin, Oja informoi.
Iskelmäviikko maksaa suuren summan talkoolaisille, voi laskea, että kaupungin myöntämä tuki menee suoraan kiuruvetisille yhdistyksille ja seuroille.

TOIMISTOSSA vietetään avajaisia maanantaina 15.5. kello 11. Luvassa munkkikahvit 300:lle ensimmäiselle. Avajaisissa esiintyy vuoden 2016 IskelmäMestari Hanna Hirvonen. Luvassa on myös arpajaisia ja iskelmäpassia myydään päivän aikana 78 euron hintaan, kun se maksaa nyt etukäteen ostettuna 85 euroa.