Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Sammolle mestaruus

B-POIKIEN lentopallon sarjakausi huipentui viikonloppuna Nurmossa käytyyn lopputurnaukseen. SM-mitalista taisteli 12 joukkuetta, joiden mukana oli Pielaveden Sammon B-pojat. Sammossa pelasi LuoWonkin riveistä tuttuja poikia: Vili-Valtteri Help, Joona Help, Johannes Hartikainen, Kimmo Ylönen ja Severi Savonsalmi. Joukkueen muut pelaajat olivat Fedor Ivanov, Mikko Räsänen, Jere Heiskanen, Mika Savolainen, Samppa Auvinen, Niilo Keinonen ja Joonas Kukkonen. Valmentajina toimivat Sergey Ivanov ja Jari Help.

SAMPO aloitti turnausurakkansa vahvasti voittamalla alkulohkonsa selvin 2-0 voitoin Kempeleestä ja Ylöjärven Ryhdistä. Puolivälierissä KeiKa kaatui niin ikään 2-0. Välieriin Sampo sai vastaansa Raision Loimun. Erinomaisen peliesityksen jälkeen pöytäkirjaan merkittiin eräpisteet 25-13, 25-13 Sammon hyväksi ja kultapeli kutsui.
Loppuotteluun Sampo sai vastaansa odotetusti Kauhavan Wisan, joka oli myös edennyt selkein voitoin kultapeliin. Sammon peli lähti heti kulkemaan ja pojat saivat sekoitettua pahoilla syötöillä hyvin KaWin vastaanottoa. Hyökkäykset jäivät torjuntaan ja Sampo nappasi erävoiton pistein 25-22.
Toisen erän alussa KaWi vielä pysyi Sammon kyydissä, mutta poikien taistelutahto ja onnistumiset kaikille osa-alueilla siivittivät erävoittoon pistein 25-19 ja koko pelin voitto 2-0. Suomenmestaruus-pysti matkasi ansaitusti Pielavedelle.
Valmentajat Ivanov ja Help kiittelivät joukkuettaan.
– Pojat valmistautuivat finaaleihin hyvin ja leirityksiä pidettiin paljon. Lisäksi heillä oli mieletön tahtotila päällä koko viikonlopun ajan. Kaikki pelaajat onnistuivat omilla tonteillaan ja erityisen hyvää oli passi ja torjuntapeli. Tämä oli kyllä unelmien täyttymys niin pojille kuin valmentajillekin. LuoWon ja Sammon junioriyhteistyö on kantanut hedelmää ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, tiivistivät valmentajat viikonlopun tunnelmia.