Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Yrittäjyys viestii elinvoimaisuudesta

UUSI vaateliike Style by Sanna avasi ovensa viime viikolla. Liikkeen vaatevalikoima sai kiitosta asiakkailta. Yrittäjä Sanna Manninen oli iloinen runsaasta kävijämäärästä.

KIURUVEDEN kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka on iloinen nähdessään keskustan alueen toimitilojen täyttyneen niin uusien yrittäjien kuin yritysten toimitilojen vaihtojen myötä.
– Runsas yrittäjyys viestii elinvoimaisuudesta, Muiniekka pohti Style by Sanna -vaateliikkeeen avajaisissa viime perjantaina.
Kaupunginjohtaja kävi tuomassa kaupungin tervehdyksen uudelle yrittäjälle yhdessä Kiuruveden kaupungin yritysneuvoja Tuula Parkkonen-Suhosen ja Kiuruveden Yrittäjien Tarja Arbeliuksen kanssa.
– Nuoria yrittäjiä tarvitaan. Tämä toimii hyvänä esimerkkinä myös muille, että täällä on edellytyksiä mielenkiintoiseen tekemiseen, Arbelius totesi.

STYLE by Sannan takana oleva kiuruvetinen Sanna Manninen teki haaveestaan totta perustaessaan oman vaateliikkeen. Hän oli työskennellyt vaateliikkeissä myyjänä ja myymäläpäällikkönä reilun 10 vuoden ajan ja ajatus omasta yrityksestä kypsyi tuona aikana.
– Liikettä perustaessani en vielä tiennyt Hannun jatkajasta, mutta kyllä tänne sopii useampi toimija. Uskon, että asiakkaita riittää, sillä liikkeiden valikoimat ovat erilaiset, Manninen kertoo.
Vaatemerkit olen valinnut sen mukaan, minkä takana voin seistä. Olen katsonut, että tuotteiden hinta-laatusuhde on kohdillaan, Manninen kertoo.
Manninen halusi liikkeestä oman näköisen.
– En olisi osannut myydä toisen nimen alla, joten mieluummin perustin uuden yrityksen, kun että olisin jatkanut mitään muuta.

ENSIMMÄINEN avajaispäivä oli vilkas, sillä kiuruvetisiä kiinnosti, mitä pitkään peitettyjen ikkunoiden takaa paljastui. Kiuruvetiset Anna-Maija Kärkkäinen ja Sisko Ruhanen olivat tulleet katsastamaan uuden liikkeen valikoimia.
– On todella hienot tilat. Valoisat ja avarat ja vaatteet löytyvät helposti, Kärkkäinen ihastelee.
– On kyllä aivan Sannan näköinen liike, hän jatkaa.
Molemmat naiset ovat innoissaan uudesta liikkeestä ja uskovat, että valikoimassa on jokaiselle jotakin.
– Hyvä on valikoima. Paljon erilaisia vaatteita on tarjolla, nyt ei tarvitse lähteä Iisalmesta hakemaan, naiset juttelivat.
Kärkkäinen ja Ruhanen kiittelevät myös liikkeen hyvää sijaintia.
– Jos on apteekissa pitkät jonot, niin tähän voi tulla katsomaan, löytyykö mitään ostettavaa, Kärkkäinen naurahtaa.