Moni paikka pitää sulkea, mutta uimahallia päätös ei kuitenkaan koske. Kuva: Aku Laatikainen
Uutiset (muokattu 20.1.2021) Anu Laitinen

Remontti sulkee uimahallin elokuussa

UIMAHALLI suljetaan remontin vuoksi elokuusta lähtien. Vuoden aikana allasosaston pinnat uusitaan sekä altaisiin tulleet vauriot korjataan. Remontin aikana kaupungin liikuntatoimi i toteuttaa bussikyydin lähikuntien uimahalleihin.

URAKKASOPIMUKSET Kiuruveden uimahallin peruskorjauksista on allekirjoitettu viime viikolla. Tekninen lautakunta teki päätökset urakkasopimuksista kilpailutuksen perusteella ja urakoitsijoiksi valittiin tarjouspyynnön mukaisesti halvimman tarjouksen antaneet urakoitsijat; rakennusurakoitsijaksi Rakennustoimisto Ilpo Brandt Oy, LVIA-urakoitsijaksi LVI- Asennus E. Räty Oy, sähköurakoitsijaksi SähköRami Oy ja vedenkäsittelyurakoitsijaksi Suomen Allaslaite Oy.
Kiuruveden uimahallin remontti alkaa elokuussa 2017 ja arvioitu valmistumisaika on heinäkuun lopussa 2018.
– Urakkatarjousten hyväksymisen jälkeen näyttää sille, että uimahallin remontin kustannukset olisivat jäämässä alle talousarviossa varatun summan, Kiuruveden kaupungin kiinteistöpäällikkö Matti Jokitalo kertoo.
– Tosin koskaan ei voi tietää, mitä vanhoista rakenteista paljastuu, kun niitä aletaan purkamaan. Olemme pyrkineet minimoimaan lisäkorjausten riskit tekemällä niin tarkan suunnitelman kuin se on ollut mahdollista, Jokitalo selventää.
Kiuruveden kaupunki on varannut talousarviossa uimahallin remontteihin rahaa vuodelle 2017 480 000 euroa ja vuodelle 2018 1,2 miljoonaa euroa. Urakkatarjousten loppusumma on noin 1,4 miljoonaa euroa.
– Korjauksiin on mahdollista saada tukea valtiolta enimmillään 590 000 euroa ja tämä on verollinen summa, kun taas urakkatarjouksien hinnat ovat verottomia, Jokitalo muistuttaa.
Jokitalon mukaan valtion apua on arviolta tulossa vuodelle 2017 150 000 euroa ja vuoden 2018 osalta 354 000 euroa.

REMONTIN aikana uimahallissa uusitaan allashuoneen pinnat isoimpia altaita lukuun ottamatta. Vain kylmävesiallas uusitaan kokonaan. Altaiden rakenteissa havaitut viat ovat Jokitalon mukaan sellaisia, että ne voidaan korjata altaiden ulkopuolelta huoltokäytävien kautta.
– Altaiden pinnat ovat onneksi ehjät, joten niihin ei tarvitse tällä kertaa koskea. Altaiden huoltokuilut uusitaan myös kokonaan, kertoo Jokitalo.
Kiinteistöpäällikön mukaan uimahallin kannatinpalkeissa on havaittu vaurioita, jotka tullaan korjaamaan remontin aikana. Yläpohjat tullaan uusimaan.
– Sinne lisätään eristettä ja tuuletusta avataan. Sen on todettu olevan heikko, sillä talossa on vanha tasakatto. Tämän vuoksi vanhaa verieristettä puretaan jo tehdyn uuden vesieristeen alta.
Pukuhuoneiden ja saunatilojen pinnat uusitaan. Remontin yhteydessä uusitaan myös vedenkäsittelytekniikkaa, sähköpääkeskus sekä ilmastointikoneet yhtä lukuun ottamatta. Tulevat remontit eivät käsitä uimahallin julkisivua ja se pysyy ennallaan.

KIURUVEDEN kaupungin liikuntapalvelut järjestävät tulevan remontin aikana uimahallikyydityksen Pyhäjärven uimahalliin torstai-iltapäivisin.
– Uimahallin asiakaskunnassa on paljon henkilöitä, joiden oman terveyden ylläpitämiseksi uimahallin palvelut ovat tärkeitä. Asiakaspalautetta on tullut liikuntapalveluihin paljon. On toivottu, että liikuntatoimen tulisi järjestää linja-autokyyti, liikuntasihteeri Lassi Myllylä kertoo.
Linja-autokyyti järjestetään ohjaustoimintakaudella (11.9.-10.12.2017 ja 8.1.-29.4.2018). Menopaluu kyydin hinta on 3 euroa ja erityisuimakorttilaisilta maksua ei peritä. Uimahallimaksun jokainen kustantaa itse. Linja-autokyydin kustannus katetaan uimahallin käyttötalousarviosta.
– Pyhäjärven uimahalli on varattu torstaisin tunniksi kiuruvetisten käyttöön. Asiakkaiden on mahdollista osallistua vesijumppaan tuona aikana, Myllylä lupaa.