Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Nuorisoteatterille kunniakirja positiivisuudesta

KIURUVEDEN Vapaa nuorisoteatteri palkittiin positiivisuuskunniakirjalla lauantaina. Samalla teatterin edustajat, Justus Blomberg ja Aapo Falck, kukittivat Kirmaavat vasikat. Vasikoiden kukittaminen liittyi Heinähuvit-tapahtumaan.

NUORISOTEATTERI oli otettu Kiuruvesi-lehden ja KiuruNaisten huomionosoituksesta. Erityisen hyvältä siinä tuntui sana positiivisuus, sillä teatteri haluaa olla myönteisessä hengessä ottamassa vastaan nuoria tekemään teatteria ja puuhaamaan yhdessä.
Nuorisoteatterissa harjoitellaan parasta aikaan musikaalia Yövalossa. Se on amerikkalaisesta yökerhon pitäjästä kertova musikaali, joka tulee ensi-iltaan syksyllä. Musikaalin ohjaa Aapo Falck ja pääosaa esittää Justus Blomberg.
Nuorisoteatteriin kuuluu tällä hetkellä 20 jäsentä, teatterintekemisissä pyörii mukana 30 nuorta.
Nuoret ovat toteuttaneet vuosi sitten perustetussa teatterissa jo kaksi produktiota: Unelmat näyttämöllä -musikaali ja Kaksi tarinaa elämästä -näytelmän.
Justus Blombergin mielestä nuoret tarvitsevat oman teatterin, koska aikuisten teatterissa nuoret tahtovat jäädä aikuisten jalkoihin. Myös näytelmät ovat nuorille mieluisia, kun he itse valitsevat esityksensä.
Lukiolta on tullut esitys, josko Vapaassa nuorisoteatterissa voisi suorittaa lukiodiplomin, jää nähtäväksi toteutuuko se.
Viime vuonna positiivisuuskunniakirjalla palkittiin Iskelmäviikko, vuonna 2015 kirjailija-opettaja Heidi Jaatinen ja vuonna 2014 pappi Pasi Hyytiäinen. Heinähuveilla järjestettiin sunnuntaita puistopiknik, lasten ohjattu tapahtuma Raivaajapuistossa sekä kulttuurikävely.