Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Sara EM-kisoihin Italiaan ja Tommi Kalevan kisoihin

KIURUVEDEN Urheilijoiden nuoret edustusurheilijat, Sara Francis ja Tommi Remes, osallistuivat tiistaina Joensuussa käytyihin Eliittikisoihin.
Kilpailujen ensimmäisenä lajina kaatosateessa käydyssä miesten moukarin heitossa Tommi Remes sijoittui toiseksi tuloksella 68,34. Kilpailun voitti valkovenäläinen Yuri Shynoi tuloksella 69,71. Shynoin ennätys on yli 80 metriä. Kolmanneksi tuli Noormarkun Nopsaa edustava Tuomas Seppänen tuloksella 68,32.
Kilpailujen aikana olosuhteet olivat niin huonot, ettei ennätyksiä päästy kokeilemaan, vaan kilpailussa taisteltiin vain sijoituksista. Tommille voitto MM-(10.) ja EM-kisoissakin heittäneestä Tuomas Seppäsestä.

SARA FRANCIS juoksi Joensuussa 100 metriä. Alkuerässä Saran aika oli lupaavasti 11.86 ja eränsä toinen.
Finaalissa Sara sijoittui kovassa seurassa neljänneksi ajalla 11,72. Harmittavasti tuulta oli liikaa (+2,7). Kilpailun voitti slovakialainen Alexandra Bezekova ajalla 11.50, toinen Jyväskylän Kenttä-Urheilijoiden Hanna-Maari Latvala 11,50 ja kolmas Ghaanan Flings Owusu-Agyapong 11,52.
Saran juoksut saivat jatkoa sunnuntaina Lapinlahdella käydyissä eliittikisoissa. Siellä Saran matkana oli 200 metriä ja tuloksena uusi 17-vuotiaiden piirinennätys 24,56. Tällä ajalla Sara sijoittui kolmanneksi, edellä vain myös Joensuussa juosseet Bezekova (23,63) ja Owusu-Agyapong (23,89). Juoksun neljäs oli Iisalmen Visan Milla Heiskanen.
Saran seuraava mahdollisuus korjailla 100 metrin ennätystään on ensi viikon vaihteessa käytävissä 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa Italian Grossetossa.
Tommin moukari taasen lentää seuraavan kerran viikonvaihteessa käytävissä Kalevan kisoissa.