Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Peppi on Kunnanlääkäreiden 2001. asiakas

KUNNANLÄÄKÄRIT Kiuruvesi on tyytyväinen Kiuruveden lääkäriaseman asiakasmääriin, samoin Peppi Lipitsäinen ja hänen äitinsä Tiina saamaansa palveluun Kunnanlääkäreillä. Peppi Lipitsäinen (6) sattui olemaan Kunnanlääkäreiden 2001. asiakas kesäkuussa. Kunnanlääkärit tarjosi 2000 asiakkaan rajan rikkoutumisen kunniaksi täytekakkukahvit Pepille ja hänen äidilleen.
Peppi Lipitsäistä hoitanut kunnanlääkäri Harri Haimakainen ojensi asiakkaalleen myös lahjan viime viikon keskiviikkona järjestetyssä juhlahetkessä.
Peppi vieraili Kunnanlääkäreillä kesäkuussa, sillä hän kaatui pyörällä ja hänen mahaansa tuli patti.
– Peppi pääsi tosi nopeasti lääkärinvastaanotolle ja nyt kaikki on kunnossa, kiitteli Tiina Lipitsäinen.
Kunnanlääkärit Kiuruvesi aloitti vastaanoton Kiuruvedellä tämän vuoden tammikuussa Ylä-Savon Sote -kuntayhtymän valinnanvapauskokeiluun liittyen.
– Heti alusta asti Kiuruvedellä on ollut tosi mukava tehdä työtä lääkärinä, kuntalaiset ja kunnan johto ovat suhtautuneet meihin myönteisesti. Olemme tyytyväisiä, että 2000 asiakkaan raja meni rikki jo nyt, itse asiassa meillä on tällä hetkellä 2118 asiakasta. Tavoitteena on saada 3000 asiakasta tämän vuoden aikana, Haimakainen sanoi.
Asiakkaista 72 prosenttia on käynyt vastaanotolla vähintään kerran, loput kolme kertaa tai enemmän. Haimakainen uskoo, että asiakkaita vetää vastaanotolle nopea hoidon saatavuus ja hyvä palvelukokemus.

KUNNANLÄÄKÄRIT odottavat, että Pohjois-Savo hyväksytään koko maakuntana valinnanvapauspilottikokeiluun, sillä Ylä-Savon Sote -kuntayhtymässä aloitettu valinnanvapauskokeilu päättyy 2018 ja sote- ja maakuntauudistus astuu voimaan vasta vuonna 2020.
– Välivuosi 2019 aiheuttaa meille tietysti huolta. Olisi erinomainen asia, että Pohjois-Savo pääsisi pilottikokeiluun.
Kunnanlääkärit avaa lääkäriaseman Sonkajärvellä 22.8. Sonkajärven yksikössä aloittaa palvelupäällikkö ja kunnanlääkäri Jyri Moilanen. Kiuruvedellä on kolme lääkäriä, terveysneuvoja ja palvelupäällikkö,viisi vakituista.
Kiuruvedelle valinnanvapauskokeilu tuo myös Terveystalon ja Versokin tarjoaa lääkäripalveluja. Kilpailu on Kunnanlääkäreiden mielestä vain tervetullutta.
– Se on valinnanvapautta, että palveluntuottajia on enemmän, sanoo Haimakainen.