Uutiset (muokattu 20.1.2021) Juha Vartiainen

Tommi Remes mitalin viereen Kalevan Kisoissa

KIURUVEDEN Urheilijoiden Tommi Remes uusi viimevuotisen, neljännen sijansa tämän vuoden Kalevan Kisoissa Seinäjoella.
Koko alkukesän tekniikkaongelmien kanssa painiskellut heittäjä sai karsinnassa mukavan, 69,77 metriä kantaneen heiton, jolla varmistui loppukilpailupaikka.
Loppukilpailu ei lähtenyt sujumaan odotetusti ja niinpä Tommi varmisti vasta kolmannella kierroksella mukaanpääsyn kolmelle finaalikierrokselle, tulokseella 69,22 metriä. Kaksi ensimmäistä heittoa oli yliastuttuja.
Kilpailu oli äärimmäisen tasainen ja kärkipaikka vaihteli koko kisan ajan.
Neljännellä kierroksella Tommiheitti kauden parhaansa, 70,82 metriä, ja nousi hetkeksi pronssisijalle.
Neljänneksi pudonnut Someron Esan Henri Liipola oli kuitenkin päättänyt ottaa mitalin ja heittikin viimeisellä heitollaan peräti mestariksi, tuloksella 72,71 metriä. Kakkosijan ja hopeaa pokkasi siihen saakka kisaa johtanut tulevaisuuden lupaus Aleksi Jaakkola Nokian Urheilijoista, tuloksella 71,95 metriä. Tuomas Seppänen yritti viimeisellä kierroksella raivoisasti ensimmäistä mestaruuttaan ja paransikin tulokseen 71,04 metriä, jolla oli siis 22 senttimetriä Tommi Remestä parempi.
Näin ollen Kiuruveden Urheilijoiden historian ensimmäinen Kalevan Kisa -mitali jäi vielä odottamaan ensi vuoteen.

KIURUVEDEN Urheilijoiden Sara Farncis juoksi hienosti välieriin 19-vuotiaiden EM-kisoissa Italian Crossetossa. Sara juoksi alkuerästään jatkoon, ajalla 11,84 (vastatuulta -0,3m/s).
Välierässä Sara juoksi peräti -2,7 m/s vastatuuleen 11,92 ja olisi tuolla ajalla mennyt finaaliin kahdesta muusta välierästä. Tällä kertaa tuuri ei siinä kohtaa ollut puolella, mutta Sara pääsee näihin kisoihin ikänsä puolesta vielä useamman vuoden.
Voittoon finaalissa juoksi Irlannin Gina Akpe-Moses, ajalla 11,71 (-1,3m/s).
Sara juoksi erinomaisesti 4×100 metrin viestin avausosuuden, mutta parilla viimeisellä osuudella tytöt putosivat finaalivauhdista.
Samaan aikaan Seinäjoella Kalevan Kisoissa 100 metrin mestariksi juoksi Hanna-Maari Latvala, ajalla 11,59, +1,4m/s myötätuuleen.
Kakkoseksi sijoittui Lapinlahden Vedon Maria Räsänen, ajalla 11,91. Räsänen on saanut tänä kesän katsella Saran kantapäitä juoksussa kuin juoksussa ja sitä taustaa vasten hopeamitali Kalevan Kisoista olisi ollut realismia, mitä suuremmassa määrin.
Valmentaja Tapani Turusen mukaan 11.70 haminoilla oleva aika tuollaiseen sopivaan myötätuuleen olisi ollut aivan mahdollinen. No, nälkää riittää ja pienen treenijakson jälkeen odottavat oman ikäluokan SM-kisat Iisalmessa 25.–27.8. ja siellä 100 metrin ja 200 metrin mestaruudet tavoitteeena.