Uutiset (muokattu 20.1.2021) Kiuruvesilehti

Hauleja metsästäjään sorsastuksen avauspäivänä

TIRMONLAMMELLA tapahtui sunnuntaina iltakymmenen aikana tapaus, jossa sorsametsällä yhdessä kahden muun henkilön kanssa ollut noin 40- vuotias osui taivaanrannan suuntaan lintua ampuessaan lammen toisella puolella myös sorsametsällä ollutta yli 60- vuotiasta miestä päähän ja toiseen jalkaan.

AMPUJA kertoi menneensä lintujen ruokintapaikalle sinne häntä ennen menneen, samaan seurueeseen kuuluneen miehen jälkeen. Myöhemmin oli seurueeseen liittynyt kolmas mies.

AMPUJA kertoi havainneensa lammen vastarannalla hänelle tutut henkilöt, mutta muita henkilöitä hän ei kertomansa mukaan ollut vastarannalla havainnut. Lammella uineiden lintujen säikähdettyä jotain ja noustua siivilleen oli ampuja ampunut kerrotun laukauksen. Heti laukauksen jälkeen oli vastarannalta kuulunut huutoa, jonka ampuja oli tunnistanut kuuluvan hänelle tutulle miehelle. Huutaja oli huutanut olleensa paikalla jo pidempään ja ampuneensakin yhden laukauksen aiemmin. Huutaja oli ihmetellyt sitäkin, että lammen toisella puolella olleet eivät olleet häntä huomanneet.

KÄVI ilmi, että ampuja ei ollut paikalla vielä silloin, kun vastarannalla ollut mies oli ampunut aiemmin kyseisen laukauksen eikä paikalla tuolloin jo ollut seurueeseen kuulunut mies ollut hänelle siitä mitään kertonut.

HAULEISTA osumia saanut mies kertoi tapauksesta myöhemmin poliisille käyneensä jo 50 vuotta samalla lammella ja samalla paikalla sorsametsällä. Hän kertoi havainneensa vastarannalle tulleet kolme henkeä ja samalla olleensa tietoinen hänestä jonkin matkan päässä samalla rannalla olleista kahdesta muusta metsästäjästä. Matkaa lammen rannalta rannalle on noin 60 metriä.

LOUKKAANTUNEEN mahdollinen jatkohoito ja sen tarve selviää myöhemmissä ja tarkemmissa lääketieteellisissä tutkimuksissa.

POLIISI otti aseen, jolla kyseinen laukaus oli ammuttu, haltuunsa kuin myös sen hallussapitoluvan.