Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Timo vaihtuu Mikkoon Ylä-Savon Osuuspankissa

YLÄ-SAVON Osuuspankin hallintoneuvosto on valinnut pankin uudeksi toimitusjohtajaksi kauppatieteiden maisteri, varatuomari Mikko Paanasen.
Paananen aloittaa toimitusjohtajana 1.9. Hän on toiminut aiemmin pankin liiketoimintajohtajana 1.7.2015 alkaen. Ennen siirtymistään Ylä-Savon Osuuspankkiin Paananen on toiminut Ylä-Savossa vientiteollisuuden ja pankkitoiminnan palveluksessa mm. Säästöpankki Optian toimitusjohtajana, Olvi Oyj:ssa, vastuualueenaan liiketoiminnan ohjaus ja lakiasiat, sekä Ponsse Oyj:n talousjohtajana.
Kokemusta OP Ryhmästä Paanasella on useista osuuspankeista eri tehtävistä, sillä Paananen toimi mm. Rautalammin Osuuspankin toimitusjohtajana ennen siirtymistään Ponsse Oyj:n palvelukseen vuonna 2002. Samassa kokouksessa osuuspankin hallintoneuvosto nimesi toimitusjohtajan sijaiseksi varatuomari Anne Koljosen. Hän toimii tällä hetkellä pankin hallintojohtajana.
– Aloitan uudessa tehtävässä iloisella ja luottavaisella mielellä. Talo on tuttu, hallinto on tuttu, asiakkaat ovat tulleet tutuiksi, se on hyvä pohja, Paananen kuvailee.
Paananen sanoo Ylä-Savon Osuuspankin saavan hänestä ammattitaitoisen ja välittömän johtajan, jolle Ylä-Savon asia on tärkeä.
– Haluan omalta osaltani olla rakentamassa parempaa Ylä-Savoa. Haasteita on tietysti monenlaisia. Pankkia koskeviin määräyksiin ja sääntelyyn emme voi vaikuttaa, niiden mukaan on vain toimittava. Huolestuttavaa on Ylä-Savon väestön ja työpaikkojen kehitys. Pankki voi niin hyvin kuin sen ympäristö.
Paananen lupaa, että vakuutuspalvelut tulevat loppuvuodesta asiakkaiden ulottuville ”oman porukan toimesta”, samoin varallisuudenhoidossa palveluvalikoima laajenee.

TIMO NISKANEN jättää toimitusjohtajan tehtävät hyvällä ja luottavaisella mielellä. Hän on erityisen tyytyväinen siihen, että toimitusjohtaja ja varatoimitusjohtaja löytyivät oman talon sisältä.
– Se on merkki hyvän työn arvostamisesta. Aina ei kaikki viisaus tule ulkoa. Talo jää nyt hyviin käsiin. On myös tärkeää, että pankilla on toimitusjohtaja, jonka kanssa on helppo tulla toimeen, emme tarvitse henkilöä, joka nostaa itsensä jalustalle.
Niskanen toivoo, että kiuruvetiset pankin jäsenet ottautuisivat marraskuussa järjestettävään edustajiston vaaliin. Op Ylä-Savon viimeinen osuuskuntakokous oli keväällä.
– Nyt on vaikuttamisen paikka ehdokasasettelussa. Edustajisto on pankin ylin päätöksentekoelin, sinne kaivataan aktiivisia ihmisiä.
Niskanen myös huomauttaa, että paljon on puhuttu tietokonejärjestelmien takkuamisesta, kun pankki siirtyi OP Ryhmän ICT-järjestelmään syksyllä 2016 ja unohdettu nostaa esiin, mitä hyvää itsenäinen pankki tuo asiakkailleen.
– Osuuspankki tarjoaa asiakasomistajilleen tuotto-osuuksia 3,25 prosentin korolla. Lisäksi pankki jakaa tänä vuonna 1,2 miljoonaa euroa OP-bonusta.
Timo Niskanen siirtyy ”joutonomiksi” 31.8. Hän aikoo tehdä kenttätutkimusta, mitä tuo hänen lanseeraamansa titteli pitää sisällään. Aluksi hän menee kalastamaan siikaa Inarijärvelle.