Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Noora Pajari pääsi näköalapaikalle

YHTEISKUNTATIETEIDEN maisteri Noora Pajari aloitti vs. kaupunginsihteerinä reilu pari viikkoa sitten. Hän tuuraa virkavapaalla olevaa Tuomo Sallista ensi heinäkuun loppuun saakka. Sallinen suorittaa Pohjois-Savon käräjäoikeudessa käräjänotaarin nimikkeellä tuomioistuinharjoittelua.
Noora Pajari toimi aikaisemmin Tampereella SPR:n järjestötoiminnan kehittäjänä. Hän on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja opiskellut valtio-oppia, julkisoikeutta ja hallintotieteitä. Pohjois-Savoon Pajari muutti elokuussa, kun hänen miehensä sai töitä Pielavedeltä.
Noora Pajarin työnkuvaan kaupunginsihteerin viransijaisena kuuluu yleispalvelukeskuksen johtaminen, henkilöstö- ja tietohallinto sekä sihteerin tehtävät valtuuston ja hallituksen kokouksissa.
– Innoissani olen tästä työstä. Vaikka tulen järjestöpuolelta, unelmani on ollut päästä töihin julkishallinnon puolelle. Kaupunginsihteerin työ on näköalapaikka kunnallishallintoon. Minua kiinnostaa kuntapuoli jatkossakin ja olen Kiuruveden ja ympäristökuntien käytettävissä, jos sopivaa työtä löytyy, sillä haluamme elää Pohjois-Savossa.
Pajarin käsityksen mukaan Kiuruveden kunnallishallinnon organisaatio on selkeämpi kuin Tampereen kaupungin, joskaan hän ei ole ollut töissä Tampereen kaupungin hallinnossa.
– Aion perehtyä täällä Kiuruvedellä alaisteni töihin, tutustun myös muun muassa varhaiskasvatuksen ja keittiöpuolen hommiin, koska uskon, että ihmisten töiden tuntemusta tässä työssä tarvitaan. Tulen pitämään oveani auki ja toivon, että luokseni tullaan juttelemaan. Teen töitä rehdillä ja reilulla asenteella.
Pajari ei säikähdä myöskään poliittisia vääntöjä, ne ovat hänelle tuttuja Tampereelta lehtien palstoilta.
– Väännöt kuuluvat elämään, hälytyskellot soisivat, jos ei väännettäisi.
Tampereella valittiin kuntavaaleissa juuri pormestari kaupungin johtoon, Kiuruvedellä on virkavastuussa oleva kaupunginjohtaja. Pajarin mielestä molemmissa on puolensa, mutta hän kallistuu kuitenkin perinteisen kaupunginjohtajan kannalle, sillä kaupunginjohtaja toimii koko kaupungin parhaaksi, pormestarin mokat menevät hänen edustamansa puolueen laariin, samoin onnistumiset.
Pajari kehuu pohjoissavolaisia yhteisöllisemmiksi ja tuttavallisemmiksi kuin tamperelaisia. Täällä tuntemattomatkin tulevat tervehtimään.
– Toisaalta isossa kaupungissa kaikki palvelut toimivat taukoamatta, täällä taas olemme saaneet tottua siihen, että jotkut palvelut ovat avoinna iltapäivään saakka.
Pajari harrastaa vapaa-aikanaan jalkapalloa.