Uutiset (muokattu 20.1.2021) Tiina Kilvensalmi

KiuPan Pelimies-pokaali Erkka Kattaiselle

JALKAPALLOKAUDEN päätösjuhlassa jaettiin pokaaleita ja mitaleita vino pino. Pelimies-pokaali meni tänä vuonna Erkka Kattaiselle.

KIUPAN edustusjoukkueessa pelaavalle, 21-vuotiaalle Erkka Kattaiselle, oli yllätys, että tänä vuonna palloilukauden päättäjäisissä komein pysti ojennetaan hänelle.
– Erkka aloitti 4-vuotiaana ohjaamassani jalkapalloseikkailukerhossa. Hän pelaa edustusjoukkueessa, valmentaa junnuja ja toimii erotuomarina. Erkka on luotettava kaveri, joka ansaitsee tämän pokaalin. Hän on pitänyt yllä KiuPan nimeä positiivisella tavalla, kertoo johtokunnan jäsen Vesa Vainio.
Erkka valmentaa vuosina 2003-2004 syntyneiden poikien joukkuetta. Etenkin kesäaikana jalkapallo vaatii omistautumista, kun viikot täyttyvät edustusjoukkueen ja valmennettavan joukkueen harjoituksista. Lisäksi molemmat joukkueet käyvät pelireissuilla.
– Jalkapallosta on tullut elämäntapa. Se on ollut alusta asti mukava harrastus. Parhaimmat muistot ovat junnuajoilta Waasa Cupista. Waasa Cup oli hienoa kokea myös valmentajan vinkkelistä.
Treenit ja valmentaminen jatkuvat ensi kesänäkin, jos kesätöitä löytyy Kiuruvedeltä. Erkka aloitti tänä syksynä konetekniikan opinnot Kuopiossa Savonia ammattikorkeakoulussa.
Lapsena Erkka haaveili jalkapallotähteydestä, kuten monen junnun haaveisiin kuuluukin.
– Unelmat ovat realisoituneet. Tämän hetkinen unelmani on, että pystyisin pelaamaan vielä pitkään hyvässä porukassa ja saisin myös valmentaa.
Erkan mielestä KiuPassa on ollut hyvä kasvaa aikuiseksi.
– Meillä on tiivis porukka, jossa autetaan aina toista. KiuPassa on hyvä henki. Tekonurmen saaminen vuonna 2013 oli aivan huippu juttu.
Junnuna Erkka harrasti myös sählyä, hiihtoa ja muita liikunnallisia lajeja.
– Se on rikkaus, että harrastaa muitakin lajeja. Jalkapallo on antanut minulle hyvän peruskunnon ja monia kavereita sekä monia hyviä muistoja.

VUODEN joukkueeksi valittiin vuonna 2005 syntyneiden poikien joukkue. Palkinnon luovutti poikien joukkueelle vuonna 2005 syntyneiden tyttöjen joukkue, joka sai pitää pystiä vuoden ajan.
– Tämä poikien joukkue on valtavan aktiivinen porukka, jolla on hieno joukkuehenki. Treeneissä oli joka kerta vähintään 15 poikaa. Treenit alkavat huhtikuussa ja treenejä on kolmesti viikossa, kertoo Vainio.
Energisin kiertopalkinto ojennettiin vuosina 2003-2004 syntyneiden poikien joukkueessa pelaavalle Aatu Kärkkäiselle. Aatu pelaa myös Iisalmen PK:n vuonna 2002 syntyneiden joukkueessa.
– Muutama poika lähes asuu tekonurmella ja Aatu on yksi heistä. Aatu käy myös KuPSin harjoituksissa Kuopiossa. Energisin palkinto kuuluu ehdottomasti hänelle, Vainio sanoo.
Alle 11-vuotiaista kiupalaisista palkittiin kaikki pelaajat. Vuonna 2006 syntyneistä pojista palkittiin Jonne Nukari, Aapo Erholtz ja Eemeli Kukkonen. Vuonna 2005 syntyneistä pojista palkinnon pokasivat Veeti Kärkkäinen, Olli Kouvalainen ja Paavo Tiihonen. Vuosina 2003-2004 syntyneiden poikien joukkueesta palkinnot jaettiin Jukka Niskaselle, Tomi Kumpulaiselle ja Robin Francisille. Vuonna 2005 syntyneiden tyttöjen joukkueesta palkinnon saivat Anna Paananen, Hilda Kilvensalmi, Erin Kossi ja Milja Remes.

KIUPAN tämä vuosi oli hyvä, sillä lisenssipelaajia oli yli 200.
– Teeme yhteistyötä muiden seurojen kanssa, tällä hetkellä ainakin Iisalmen PK:n ja KuPSin. Talven tultua muutama joukkue harjoittelee edelleen Iisalmen jalkapallohallissa, mutta moni kiupalainen siirtyy muihin lajeihin, kuten jääkiekkoon. Meillä KiuPassa on nyt olosuhteet kunnossa ja pelaajiakin on. Vielä tarvittaisiin lisää aktiivisia aikuisia toimintaan. Jokaiselle löytyy varmasti tekemistä, Vainio kertoo.