Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Kiuruveden historian kirjoittaja hakuun

KIURUVEDEN kaupunginhallitus on antanut siunauksen jatkaa Kiuruveden historiakirjan kirjoitusprosessia. Kiuruveden historian kirjoittamisesta tehtiin päätös vuonna 2013 kaupungin 140-vuotisjuhlien yhteydessä. Historiankirjoitus ei kuitenkaan ole edennyt.
Nyt päätettiin julistaa avoin kilpailu kirjan kirjoittajan löytämiseksi. Tavoitteena on saada kirjoittaja selville jo näiden lumien aikana, kirjoittajan haku käynnistetään ennen joulua.
Kiuruveden historian kirjoittajaksi halutaan kirjoittaja, jolla on kokemusta historiankirjoittamisesta. Kiuruveden historian toivotaan olevan visuaalisesti helposti luettava yleisteos, joka sopii hyvin Leo Huovisen kirjoittaman Kiuruvesi 1873–1980 -historiateoksen rinnalle. Uusi historiakirja ulottuisi vuodesta 1980 vuoteen 2020. Tavoitteena on, että kirja olisi valmis vuonna 2020.
Kaupungilla on 140-vuotisjuhlista kirjan kirjoittamiseen 3 000 euroa. Lisäksi päätettiin, että ensi vuoden talousarvioon lisätään määräraha kirjan kirjoittamiseen. Historiatoimikunnan jäsen Mira Kokkonen haarukoi, että kirjan kirjoittaminen maksaa kaupungille kymmeniä tuhansia euroja.
Historiatoimikunta: Mira Kokkonen, Erkki Strömmer, Helena Koivunurmi, Jouko Tenhunen, Pentti Ahponen, Heidi Huhtilainen, Eero Lämsä.