Uutiset (muokattu 20.1.2021) Jaana Selander

Minna Lilja on kahvakuulan maailmanmestari

KIURUVETINEN rehtori Minna Lilja (kuvassa) nappasi kahvakuulan MM-kisoista kaksi amatöörien MM-hopeaa ja kaksi MM-kultaa veteraanisarjassa.Kahvakuulan MM-kisat pidettiin tänä vuonna 15.–19.11. Soulissa, Etelä-Koreassa. Kilpailuihin osallistui noin 500 kilpailijaa ympäri maailmaa. Suomesta kilpailijoita oli mukana 10.
Torstaina kisattiin yleisen amatöörisarjan 16 kilon tempaus, jossa Minna Lilja tuli toiseksi tuloksella 212. Voiton vei norjalainen tuloksella 219.
– Myös kolmanneksi tuli norjalainen, joka hävisi minulle kaksi toistoa. Olipa kiva kiilata toistakymmentä vuotta nuorempien norjattarien väliin. Sarjassa oli 8 kilpailijaa, Lilja kertoo.
Kisaaminen tuntui Liljasta kohtuullisen hyvältä, vaikka pitkä matkustaminen ja seitsemän tunnin aikaero veivätkin suorituksesta terävimmän kärjen.
– Tavoite oli saada yli 200 toistoa, mutta olisi ollut kiva päästä lähemmäksi omaa ennätystäni, joka on 218 tai jopa parantaa sitä. Sain myös toisen käteni auki tempauksessa ja se sitten hidasti hieman oalc:n (rinnalleveto/työntö) suoritusta seuraavana päivänä.
Perjantaina kilpailtiin yleisen amatöörisarjan oalc, jossa Lilja sijoittui myös toiseksi. Hän hävisi amerikkalaiselle voittajalle seitsemän toistoa.
– Oma tulokseni oli 137 ja ennätykseni on 142. Myös kolmanneksi tuli amerikkalainen, joka hävisi minulle kuusi toistoa. Sarjassa oli seitsemän kilpailijaa ja olin sarjan vanhin kilpailija.
Minna Lilja kilpaili samoilla tuloksilla myös veteraanisarjoissa, joista tempaus kisattiin lauantaina ja oalc sunnuntaina.
– Voitin molemmissa kisoissa samanikäisen virolaisen kilpakumppanini selvästi. Tuloksiin en ole aivan tyytyväinen, mutta sijoitukset ovat ihan jees.
Kaiken kaikkiaan Suomeen tuli Liljan mitalien lisäksi kaksi naisten mestaruussarjan kultaa 24 kilon oalc:ssä sekä yksi hopea ja yksi pronssi naisten yleisen amatöörisarjan tempauksessa.
– Seuraavaksi osallistun vaihteeksi painonnostokisoihin Jyväskylässä. Kahvakuulan Suomen cupin finaali Hyvinkäällä 9.12. Siellä tempaan 20 kilon kuulalla. Muutoin loppuvuosi menee peruskuntoa hakiessa ja vuoden vaihteessa mietitään alustavasti ensi vuoden tavoitteet ja kilpailut.
Liljan valmentaja on Hyvinkään Ryhdin Minna Silvennoinen ja seura Kiuruveden Urheilijat.