Uutiset (muokattu 20.1. 18:05) Anu Laitinen

Haaveissa pääsy maanpuolustuskorkeakouluun

YLIOPPILAAKSI kirjoittanut Aku Remes tietää jo mitä tulevaisuudelta haluaa. Lukiota nuori mies pitää tärkeänä ja hyödyllisenä opinahjona. Lakkiaisjuhlaa vietetään 5.12. Kulttuuritalossa.
Aku Remes kirjoitti ylioppilaaksi tänä syksynä Kiuruveden lukiosta. Kirjoitukset hän hajautti kolmeen osaan. Nyt syksyllä hän viimeisteli tutkinnon kirjoittamalla matematiikan ja englannin.
– Näiden lisäksi uusin yhteiskuntaopin, hän kertoo.
Remes kirjoitti yhteensä kuusi ainetta. Aikaisemmin hän on kirjoittanut äidinkielen, venäjän, yhteiskuntaopin sekä historian.
Remes pitää lukion opintoja tärkeinä, sillä ne antavat hyvän yleissivistävän pohjan tuleville opinnoille.
– Lukio on myös hyvä välietappi matkalla korkeakouluja. Ainakaan itse en tiennyt, mille alalle olisin suuntautunut muissa opinahjoissa, Remes Pohtii.
– Tuskin olisin osannut päättää oikeaa ammatillista suuntautumista yläkoulun jälkeen. Lukio antaa mahdollisuuden vielä miettiä tulevaisuuden suuntaa.
Kirjoitukset puhuttavat vuosittain. Julkisuuteen tulleet pohdinnat kokeiden virheellisistä tehtävänannoista eivät vaikuttaneet Remeksen suorituksiin.
– Matematiikassa ainakin yksi tehtävä oli aika oudosti kirjoitettu. Onneksi itse hoksasin, mitä siinä tarkoitettiin ja sain tehtävän tehtyä.

REMES haaveilee pääsystä maanpuolustuskorkeakouluun. Armeijan hän aloittaa heinäkuussa 2018.
– Olen hakeutunut Tikkakoskelle lentosotakouluun ja odotan, että olenko päässyt soveltuvuuskokeiliin, jonka perusteella valinta tehdään.
Jos Remes ei pääse Tikkakoskelle, hän aloittaa armeijan Rissalassa.
– Keväällä viimeistään asiaan saa selvyyden. Jos ura armeijassa ei onnistu, niin hakeudun ammattikorkeakouluun. Tämän pidemmälle en ole asiaa vielä pohtinut, Remes kertoo.

KIURUVEDEN lukiosta valmistui kaksi ylioppilasta syksyn kirjoituksissa. Keväällä ylioppilaaksi valmistui 47.